ЕКСКУРЗИИ
 
 
ПОЧИВКИ
 

Будапеща и Виена

Будапеща и Виена
5 дни / 3 нощувки
Транспорт: Автобус
 
Принтирай
 
ПРОГРАМА
 
 
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
 
Автобусна екскурзия до Виена и Будапеща

ПРОГРАМА
1 ден:
20.00 часа отпътуване от София. Транзитно преминаване през Сърбия, нощен преход.
2 ден:
Посещение на Сентендре - малко живописно градче, основано от сръбски градинари. Тук ще се потопите в неповторимия колорит на старинните дунавски градчета, можете да посетите множество сладкарници, ресторанти, бутици и сувенирни магазини. В Сентендре също има музей на марципана. Към него ще имате възможност да посетите работилница и магазин, който предлага множество марципанени изкушения. В сладкарницата, която се намира в непосредствена близост, можете да опитате унгарския десерт Шамлой галушки и други произведения на унгарските майстори сладкари.
Отпътуване за в Будапеща и настаняване в хотела. Време за почивка.
Възможност за разходка по ул. Ваци с ползване на градски транспорт.
Вечерна панорамна обиколка на града, разположен на двата бряга на река Дунав – Буда и Пеща. Преминаване по верижния мост Сечени, спирка на Рибарските бастиони и при сградата на Парламента, считан за най-красивия в Европа. Това е една от най-старите сгради в града, която продължава да изпълнява своите законодателни функции и до днес.
Нощувка в Будапеща.
3 ден:
Закуска. Отпътуване за Виена.
Панорамна обиколка по Ринга: къщата на Хундертвасер, сградите на Операта, Природо-научния музей, Историческия музей, Парламента и Кметството. Пешеходна разходка по Кертнер щрасе, разглеждане отвън на двореца Хофбург, колоната на чумата и посещение на катедралата Свети Стефан. Свободно време. Посещение на Пратера и свободно време. Настаняване хотел във Виена. Нощувка.
4 ден:
Закуска в хотела.
Отпътуване за двореца Шонбрун, разглеждане на двореца /входната такса се заплаща на място допълнително, около 14 евро/. При желание за влизане в двореца е необходима предварителна заявка.
Отпътуване за Будапеща. Връщане в хотела в Будапеща. Свободно време или възможност срещу доплащане за вечерна разходка с корабче по р. Дунав.
Нощувка.
5 ден:
Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София късно вечерта.