ЕКСКУРЗИИ
 
 
ПОЧИВКИ
 

Синая - Букурещ – Брашов

Екскурзия Букурещ - Синая - Брашов
Цена от:
240 лв.
3 дни / 2 нощувки
Транспорт: Автобус
 
Принтирай
 
ПРОГРАМА
 
 
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
 
София - Букурещ - Синая - Брашов - София
04-06.09.2019
1 ден:
06:00 ч. – отпътуване от София по маршрут: София - Букурещ. Панорамна обиколка на града: площад Унири, Триумфалната арка, Атене, Народния театър, Парламента, Университета, Площада на Революцията, Площада на Победата, Катедралата и др. По желание при отпътуване към Синая разглеждане на Музея на селото – етнографски парк, музей на открито на площ от 30 акра, с колекция от 50 сгради, показващи историята на архитектурата от селата във всички райони на Румъния. Привечер отпътуване за Синая, планински град и курорт, наричан „Перлата на Карпатите”, най-вече заради ограждащия го величествен планински пейзаж. Настаняване в хотел. По желание - допълнителна вечеря в битов ресторант/ в ресторанта на хотела. Нощувка.

2 ден:
Закуска. Посещение на Манастира на Синая. Разглеждане на замъка „Пелеш” – бивша лятна резиденция на румънските крале, ползван и от Чаушеску за посрещане на височайши особи. Дворецът е сравнително нов, от 19 век, и неслучайно е смятан за един от най-красивите замъци в Европа, въпреки скромните си размери /едва 160 стаи и 30 бани/, дворецът е впечатляващ и насища погледите на посетителите с еклектика от стилове – ориенталска стая с наргилета, френска стая, флорентински салон, имперски апартамент, всички с разнообразни елементи заимствани от готиката, ренесанса, немския барок, и изящността на френския рококо. Отпътуване за замъка „Бран”, известен още като замъка на Дракула - ловната резиденция на Влад Дракула, впечатляваща средновековна крепост, забулена в мистерия, построена между 1377 г и 1382 г. върху скала, висока 60 м.
Отпътуване за Брашов, градът, в който е издаден ”Рибния буквар” на Д-р Петър Берон. Тук се преплитат Източните и Западните Карпати. Кратка панорамна обиколка на централната част – Черната църква, построена през 1383 г., най–голямото постижение на готическата архитектура в Румъния, Старото кметство и Общинският площад. Свободно време. Връщане в хотела в Синая. Нощувка.

3 ден:
Закуска. Отпътуване за Букурещ. 11.30 ч. посещение на Палата на Парламента - втората по големина административна сграда в света след Пентагона /изисква предварителна заявка, а потвърждаването на посещението става 1 ден предварително/. Отпътуване за България.