ЕКСКУРЗИИ
 
 
ПОЧИВКИ
 

Будапеща и Виена

Будапеща и Виена
5 дни / 3 нощувки
Транспорт: Автобус
 
Принтирай
 
ПРОГРАМА
 
 
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
 
1 Ден:София - Будапеща
05:00 ч. отпътуване по маршрут: Пловдив – София за Унгария. Транзитно пътуване през Сърбия. Пристигане вечерта в Будапеща. Нощувка в Будапеща.

2 Ден: Будапеща - Виена
Закуска. Панорамна обиколка на града, разположен на двата бряга на река Дунав – Буда и Пеща. Преминаване по верижния мост Сечени, спирка на Рибарските бастиони и при сградата на Парламента, считан за най-красивия в Европа. Това е една от най-старите сгради в града, която продължава да изпълнява своите законодателни функции и до днес. Разходка по улица Ваци – най-красивата улица на Будапеща.
По желание допълнителна екскурзия до Вишеград и Сентендре. Вишеград е старата столица на Унгария. Днес се пази крепост от римско време, която унгарските крале също обитават. Сентендре е малко градче, основано от сръбски градинари. Тук ще се потопите в неповторимия колорит на старинните дунавски градчета, можете да посетите множество сладкарници, ресторанти, бутици и сувенирни магазини. В Сентендре също има музей на марципана. Към него ще имате възможност да посетите работилница и магазин, който предлага множество марципанени изкушения. В сладкарницата, която се намира в непосредствена близост, можете да опитате унгарския десерт Шамлой галушки и други произведения на унгарските майстори сладкари.
По желание вечеря в типичен ресторант. Нощувка.

3 Ден:
Закуска. Отпътуване за Виена. Панорамна обиколка по Ринга: къщата на Хундертвасер, сградите на Операта, Природо-научния музей, Историческия музей, Парламента и Кметството. Пешеходна разходка по Кертнер щрасе, разглеждане отвън на двореца Хофбург, колоната на чумата и посещение на катедралата Свети Стефан. Свободно време. Връщане в Будапеща. Нощувка.

4 Ден:
Закуска. Отпътуване за Белград. Пешеходна разходка из стария град: Калемегдан – старото бойно укрепление, статуята Победник, площад Република, статуята на Михайло Обренович, Народния театър, Народния музей, улица Скадарлия, където се е запазил духа на стария Белград. Отпътуване за България. Пристигане в София късно вечерта.