Ски училище - Наръчник за родители

Ски училище

Продължителността му е 5 дни. Отпътуване - сутринта (8.30/9.30 часа) от удобно място близо до учебното заведение. Връщането в София - около 17.00/18.00 часа, на мястото на тръгване.Часовете се уточняват три дни преди датата на отпътуване, ако се комбинират деца от различни учебни заведения.

По време на ски училището:
  • Екипировката, която осигуряваме включва оборудването за каране - ски, обувки, щеки, каски и отличителни потници. Родителите трябва да подготвят грейки /дрехи за каране на ски/, чорапи, шапки, ръкавици и т.н.
  • Хубаво е децата да разполагат с 2 чифта ръкавици и шапки, ботуши, маратонки,чехли (обувки за територията на хотела), както и със слънчеви очила.
  • Обучението не е индивидуално, а групово. В деня на пристигане, инструкторите установяват уменията и възможностите на децата и спрямо тях, те биват разпределяни в групи. При напредване и усвоени умения, детето бива премествано в група за по-напреднали. В последния ден се организира състезание и на децата се раздават индивидуални удостоверения.
  • Транспортът до ски пистите е осигурен. Пропуските за достъп до лифта и пистите се съхраняват от инструкторите.
  • В хотелите, за децата се осигуряват малки и големи кърпи за ръце, лице и тяло. Принадлежностите за лична хигиена (четка и паста за зъби, сапун, шампоан и др.) трябва да бъдат осигурени от родителя.
  • Изхранването е на пълен пансион и храната е на блок маса. На децата се предоставя вода по време храненията. Менюто в хотелите е съобразено с изискванията на детския рецептурник. На пистите се предоставят неограничени количества топъл чай с мед, вода, плодове и закуски. Децата почиват в топла чайна със санитарен възел. Ако детето ви е алергично към дадени продукти или има здравословни проблеми, ПРЕДИ заминаване трябва да уведомите отговорния учител.
  • Децата посещават басейн, когато не са ангажирани със ски обучението. Принадлежности за него - бански, джапанки, кърпа, плувна шапка, пояс - трябва да бъдат подготвени предварително в багажа на детето. Самото посещение на басейна е организирано, по групи, с придружител -ръководител на групата. Сертифицирани спасители се грижат за безопасността на децата.
  • Подгответе удобни дрехи и обувки, предполагащи физическа активност.
  • Малка аптечка - вие най-добре знаете какви са нуждите на вашето дете. Моля, осигурете медикаментите, които можем да използваме за него при нужда. Осигурете крем за защита от слънчево изгаряне.
  • По време на пътя - в ръчния багаж на детето пригответе сандвич, нещо сладко и вода; носни кърпички, връхна дреха. Може да сложите някаква игра, фотоапарат, книга - всичко, което ще бъде забавно за детето по време на пътя.