ЕКСКУРЗИИ
 
 
ПОЧИВКИ
 

Last Minute

Екскурзия до Истанбул през април
Маршрут: София
Цена от:
280 
5 дни / 3 нощувки
Транспорт: Автобус
 
Принтирай
 
ПРОГРАМА
 
 
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
 
ИСТАНБУЛ – ОДРИН
31 март - 04 април 2019
5 дни/ 3 нощувки

1-ви ден /31.03, неделя:
Тръгване от София в 23.00 ч. Нощно преминаване на граничните пунктове Капитан Андреево и Капъкуле.

2-ри ден /01.04, понеделник:
Пристигане в Истанбул сутринта.
Панорамна обиколка на гр. Истанбул с екскурзовод: Синята джамия (само отвън), площад „Хиподрума” с трите обелиска, византийската базилика „Св. София” (само отвън), преминаване по моста над Златния рог с автобус, преминаване в азиатската част на града по въжения мост над пролива "Босфор" - чудо на строителната техника, фото - пауза край Босфора.
Настаняване в хотела.
Свободно време за самостоятелни разходки и почивка. Възможност за самостоятелно разглеждане на Капалъ Чарши или старата европейска част на Истанбул.
Възможност за посещение на небостъргача Сапфир с доплащане за трансфер при мин. 30 човека - 20 лв. на човек. (Допълнително има входна такса за 4D кино - симулация за полет с хеликоптер - 42 TL, входна такса без 4D симулацията - 34 TL). Сапфир е най-високата жилищна сграда в Европа. В небостъргача има жилищна част, мол, голф игрище, закрит басейн, спа център и най-важното и интересно за туристите – 360 градусова гледка от последният етаж, където се помещава така наречената seyir terası с ресторант и 4D кино. От панорамната площадка се открива великолепна гледка към града и Босфора. Уникалното приключение се допълва с възможност да се включите в SkyRIDE – 4D изумителна симулация за полет с хеликоптер над Истанбул.Връщане в хотела. Нощувка.

3-ти ден /02.04, вторник:
Закуска.
Разходка с корабче по "Босфора" (Доплащане 17 евро на човек при група от мин. 30 човека) - новият султански дворец "Долмабахче", "Чираан Палас" - бивша султанска резиденция, превърната в един от най-скъпите хотели в света, кварталът "Ортакьой" - любимо място на истанбулските младежи, отбранителните крепости "Румели Хисар" и "Анадолу Хисар", летният султански дворец "Бейлербеи", Кулата на девицата и др.
След обяд: Посещение на султанския дворец „Долмабахче” (Доплащане 22 евро на човек при група от мин. 30 човека) с екскурзовод на български език. Връщане в хотела. Нощувка.

4-ти ден /03.04, сряда:
Закуска.
Посещение на ФОРУМ ИСТАНБУЛ и АКВАРИУМ ТЮРКУАЗУ (доплащане 10 лв. за трансфер на човек при група от мин. 30 човека) – един от най-големите в Европа. Ще имате възможност да се разходите измежду над 20 хиляди вида морски обитатели, сред които и пет тигрови акули. Разположен на територия от 8000 кв. м. аквариумът разполага с един от най-дългите подводни тунели – 80 метра, който дава възможност за 270º панорама. Аквариумът се намира в един от най-големите търговски центрове на Истанбул – ФОРУМ ИСТАНБУЛ, където имате възможност да пазарувате от стотици световноизвестни марки.
Вечерта с тръгване 18.30 часа от хотела: Посещение на Watergarden İstanbul (доплащане 15 лв. за трансфер с включен екскурзовод и беседа при мин. 30 човека) - Watergarden е един от най-големите комплекси - търговски, развлекателен и гастрономичен, където ще наблюдаваме светлинното шоу на пеещите фонтани - изключителна хореография на вода, светлина, лазерни ефекти и музикално шоу. В комплекса има огромно разнообразие от магазини за почитателите на пазаруването, тематични ресторанти и кафенета за тези, които искат да се насладят на турската кухня, и множество забавления.Връщане в хотела. Нощувка.

5-ти ден /04.04, четвъртък:
Закуска. В 08.00 ч. отпътуване за град Одрин. Престой в града за кратка почивка, разходка в централната част на града. Отпътуване за България. Късно вечерта пристигане в София.