ЕКСКУРЗИИ
 
 
ПОЧИВКИ
 

Солун-Катерини-Метеора-Вергина

Катерини - Метеора - Солун
Маршрут: Солун-Паралия-Катерини–Метеора
3 дни / 2 нощувки
Транспорт: Автобус
 
Принтирай
 
ПРОГРАМА
 
 
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
 

СОФИЯ - ОЛИМПИЙСКА РИВИЕРА – МЕТЕОРА - СОФИЯ

Програма на пътуването:
1ден - София - Солун - Паралия Катерини
14:00 часа отпътуване за Гърция по маршрут София – Благоевград – Сандански – Кулата –Промахон. Продължаваме в посока Паралия Катерини. Настаняване в хотела. Свободно време за почивка. Нощувка.

2 ден - Паралия Катерини - Метеора
Закуска в ресторанта на хотела. Възможност за екскурзия до Метеора (с допълнително заплащане). Метеорите са природен феномен и един от най-големите манастирски комплекси в Гърция, известен с уникално разположените си манастири на върховете на огромни скали. Посещение на манастир „Свето Преображение Господне”. Екскурзията е целодневна. Разстоянието до Метеора е около 200 км. Нощувка.

3 ден - Паралия Катерини - София
Закуска. Отпътуване за България. Около обяд пристигане в Солун. Туристическа програма в града: Бялата кула, паметника на Александър Македонски, Триумфалната арка, Ротондата, посещение на църквата "Св. Димитър". Свободно време за шопинг и разходка по красивия крайбрежен булевард, централната част на Солун и най-луксозната улица в Солун - ул. Тцимиски, с много елегантни и маркови магазини. По пътя към София има възможност да направим спирка преди граница в супермаркет с гръцки продукти. Пристигане в София привечер.