ЕКСКУРЗИИ
 
 
ПОЧИВКИ
 

Екскурзии 1 ден - атракциони

МЛАД ЗООЛОГ
1 ден
Транспорт: Автобус
 
Принтирай
 
ПРОГРАМА
 
 
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
 
МЛАД ЗООЛОГ
Чрез игрите си ще правим добрини! Нека изживеем с усмивка своите мечти!

От незапомнени времена хората поставят къщички за птици, водени от желанието да направят нещо добро за природата и заради удовлетворението да видят къщичката обитавана. Веднъж заселена, тя носи радост за малки и големи, а пернатите ѝ обитатели стават част от семейството. А какво по-хубаво, от това, да покажем на децата как да ценят природата, да живеят в хармония с нея и да и помагат?
Какво ще правим:
Къщички за птици.
Сам самички, с нашите ръчички, ще сглобим и оцветим къщички за птички. Вкъщи ще ги отнесем и дом на някой ще дадем!
Игри и забавления.
Очакват ни игри и приключения, задачки и много забавления. А за да бъде къщичката ти за птички най-красива, от гората природни материали събери и с въображение я украси!
Сред дивата природа.
Кои птици живеят в гората и кои в планината? А дърветата в гората как ли се наричат и защо мъха привличат? Загадки и беседа тук ще проведем, кой ли за млад еколог ще бъде обявен?
Как да поставим къщичката щом се приберем вкъщи?
Къщичките да се поставят на височина между 2 и 4м. от земята. Мястото трябва да е защитено от хищници и хора и да позволява на птиците да долитат и отлитат безпрепятствено. Птиците не обичат слънцето да грее директно в гнездата им, затова е препоръчително къщичката да се постави с отвора на север или североизток. Входът на къщичката трябва да е обърнат леко към земята, за да не навлизат дъжд и вятър в нея.