ЕКСКУРЗИИ
 
 
ПОЧИВКИ
 

Екскурзии 1 ден - атракциони

ЦАРИ МАЛИ ГРАД
Маршрут: София - с. Белчин - София
1 ден
Транспорт: Автобус
 
Принтирай
 
ПРОГРАМА
 
 
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
 
ХАЙДЕ ВСИЧКИ В КРЕПОСТТА - ЦАРИ МАЛИ ГРАД
Екскурзията се провежда в дните от сряда до неделя.

Преди много, много години, през девет планини в десета, на върха на планината, се издигала крепост непозната… Така започва легендата за малкия Цариград в село Белчин.

Между планините Плана и Рила, се намира китното селце Белчин - на 50 км. от София. От него ще се изкачим до връх Св. Спас, където ще се впуснем в разкази за римската епоха и за нас една легенда ще оживее.
Еко пътека: Таз прохладна борова гора, ще покорим като на игра. В беседки и на пейки ще отмаряме, дърветата и птичките ще изучаваме. Неусетно, в разговори и със закачки до върха ще се качим. А там, в тайните на древната история ще се потопим.
Крепостта Цари Мали град:
На пътуването в миналото старт е обявен. Ще обиколим крепостта, за да открием тайните скривалища, кладенеца, римските доспехи и тракийските накити. През кулите ще се проврем и историята на тези високи стени ще разберем - кой кога е управлявал, как живял е и е оцелявал.
Да се заредим:
Местните жители разказват за силното енергийно поле на крепостта. С две ръце ще докоснем църквата "Възнесение Христово" и с магическата енергия на вселената ще се заредим.
Въжен парк:
Май е време за игра из таз приказна гора? Въжен мост до люлки и пързалки ще ни отведе, радост най-голяма са за всяко дете.
Етнографски комплекс:
Етнографският музей на с. Белчин е мястото, което е събрало примери от бита и народното творчество на местното население от епохата на Възраждането (ХVІІв.) до началото на ХХв.
Църква „Св. Апостоли Петър и Павел":
Всяка от иконите в храма е наречена с името на дарителите си, което улеснява проследяването на старите родове в с. Белчин.