ЕКСКУРЗИИ
 
 
ПОЧИВКИ
 

Екскурзии 1 ден - атракциони

"ОСТРОВитяни" в Дино парк
Маршрут: София - Пазарджик - София
1 ден
Транспорт: Автобус
 
Принтирай
 
ПРОГРАМА
 
 
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
 
"ОСТРОВитяни" в Дино парк – гр. Пазарджик
Подходящо за деца до 4 клас

Посещение на градския парк "Острова", който е възникнал през 1858 г. след голямо и опустошително наводнение.
Предстоят разгадаване на загадките на най- интересния Дино парк! В така наречения Джурасик парк има 6 - 7 фигури на праисторически динозаври. Всяка фигура е с около 3 метра дължина. Динозаврите са направени много реалистично и са осветени дори през нощта. Количките на Фред Флинстоун ви пренасят в праисторическата епоха. Ще видим най- дългата пейка с дължина 1014 м и места за 2020 души.
Ще имаме възможност да спортуваме в колодрума на площадки за мини футбол, хандбал, баскетбол, волейбол, тенис маси, гимнастически уреди, лекоатлетическа писта.
Ще разгледате една от най-големите скулптурни колекции на открито – с повече от 50 скулптури.
Ще посетите зоопарка с над 30 вида животни, сред които тигри, сурикати, еноти, прерийни кучета, лами, понита, както и едни от най-красивите патици в света – каролинки и мандаринки.
Ще видим много приказни герои, като :Пипи Дългото чорапче, Пепеляшка, Малкият принц, Ян Бибиян, Червената шапчица.
Ще се възхитим на големи триизмерни макети на земното кълбо, Слънчевата система, картата на България, компас и часовник. Пепеляшка ще научи децата да опознаят часовника и времето. Малкият принц ще отведе малките пътешественици до всички планети от нашата слънчева система. Ян Бибиян ще разкаже още нещо за България, а с палавата Пипи децата ще обиколят света. Червената шапчица ще показва посоките на света. Мъдрият бухал ще се радва на детските знания и игри.