ЕКСКУРЗИИ
 
 
ПОЧИВКИ
 

Градски лагери

Градски Лагери София
5 дни
Транспорт: Автобус
 
Принтирай
 
ПРОГРАМА
 
 
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
 
Градски лагер 2019
Нашата програма: 1-ви, 3-ти и 5-ти ден: Детска спортна академия НСА

ЗАБАВЛЯВАМЕ СЕ ДОКАТО СПОРТУВАМЕ!

Детска спортна академия е място, където всяко момче и момиче ще усети магията на спортуването и радостта от пълноценното общуване в свободното време!
В нея учениците се запознават с основите на футбола, тениса, голфа, катеренето, художествената гимнастика, денс аеробиката и скуоша. Всички занимания се провеждат на едно от най-приятните места в столицата - базата на НСА „Васил Левски”. Заниманията се водят от професионални треньори и аниматори, а използваната методика е съобразена с възрастовата група на децата.

Кратка програма в академията:
  • 09:00 ч. отпътуване от учебното заведение
  • до 09:45 ч. Прием на децата.
  • 10:00-11:00 ч. Тренировки по основен спорт - избира се от: футбол,. тенис, голф, катерене, гимнастика, фехтовка, лека атлетика, бокс, баскетбол.
  • 11:15 - 11:45 ч. Забавления с аниматори, каране на велосипеди, ролери, време за игри във веселия кът - джаги, въздушен хокей, батут.
  • 12:00-13:00 ч. Топъл обяд.
  • 13:00-14:00 ч. Почивка - занимателни игри с аниматор.
  • 14:00- 15:30 ч. Втори спорт или мероприятие.
  • 16:00-16:15 ч. Следобедна закуска.
  • 16:30 - 17:00 ч. Отпътуване за ученото заведение.

2-ри и 4-ти ден по избор:
-Един ден в Егрека
Кратка програма: Отпътуване в 09:00 ч.
Над село Дрен, в подножието на Верила планина е сгушено китно етно "селце", наречено "ЕГРЕКА". В него се случват чудни неща, които ни пренасят в отминалото време на нашите баби и дядовци. Името егрек не е случайно. Тук през лятото са правени кошари и е отглеждан добитък.
В "Егрека"съвременните българчета, ще могат да преживеят един незабравим ден, далеч от новите технологии.
Автобусът ще напусне шумната магистрала, за да поеме по пътя към планината, където децата ще потънат в игри и забавления. Очакват ги домакините с дъхав чай, грънчарското колело, грънчарят Метко, конят Алмар и археолога Георги.
Децата ще могат да наблюдават ритуалът "Жътва", ще се докоснат до житните снопове и ще видят истински сърп. Всичко това ще бъде озвучено с автентична жътварска песен.
Неусетно ще се завърти грънчарското колело, ще видим глинените съдове - част от нашето минало. Ще се опитаме на място да изработим малка миниатюрка за спомен.
Под вещото ръководство на археологът ще открием парчетата от глинен съд и ще подредим този своеобразен пъзел, за да се докоснем до миналото.
Следва разходка из фермата и разказ за животните – децата ще нахранят зайците, пъдпъдъците, веселите кокошки и накрая ще изведат расовия жребец АЛМАР на поляната. Децата ще могат да наблюдават как домакинята ще среши и нахрани Алмар и другите коне с ябълки и моркови.
Важно: Програмата може да се провежда и при лошо време. Налични са закрити и отоплени зали за до 100 човека.

Цари Мали град, с. Белчин
Между планините Плана и Рила, се намира китното селце Белчин - на 50 км. от София. От него ще се изкачим до връх Св. Спас, където ще се впуснем в разкази за римската епоха и за нас една легенда ще оживее. А извън крепостта сред боровата гора е скрита късноантична въжена градина.
Еко пътека: Таз прохладна борова гора, ще покорим като на игра. В беседки и на пейки ще отмаряме, дърветата и птичките ще изучаваме. Неусетно, в разговори и със закачки до върха ще се качим. А там, в тайните на древната история ще се потопим.
Крепостта Цари Мали град: На пътуването в миналото старт е обявен. Ще обиколим крепостта, за да открием тайните скривалища, кладенеца, римските доспехи и тракийските накити. През кулите ще се проврем и историята на тези високи стени ще разберем - кой кога е управлявал, как живял е и е оцелявал.
Да се заредим: Местните жители разказват за силното енергийно поле на крепостта. С две ръце ще докоснем църквата "Възнесение Христово" и с магическата енергия на вселената ще се заредим.
Въжен парк: Май е време за игра из таз приказна гора? Въжен мост до люлки и пързалки ще ни отведе, радост най-голяма са за всяко дете.
Етнографски комплекс: Етнографският музей на с. Белчин е мястото, което е събрало примери от бита и народното творчество на местното население от епохата на Възраждането (ХVІІ в.) до началото на ХХ в.
Църква „Св. Апостоли Петър и Павел": Всяка от иконите в храма е наречена с името на дарителите си, което улеснява проследяването на старите родове в с. Белчин.
Цената не включва входни такси: Обходен билет за Античната крепост Цари Мали град и Етнографски музей - 3 лева / ученик.
Комплексът не работи в понеделник и вторник. Изкачването до крепостта да става по еко пътеката, а слизането може да бъде с фуниколяра. Фуниколяра (релсов лифт) се ползва само в дните от сряда до неделя.

Загадката на Конца, с. Конска
Комплекс „Funsport” се намира в с. Конска, само на 45 км от София. „Funsport” е място за спорт, отдих и забавление. Програмата е създадена за всички, които обичат атрактивния спорт. Бъдете сигурни, безопасността е най-важна за нас - затова всички атракциони са обезопасени, картинг и UTV количките биват управлявани от професионалисти от комплекса, а нашите инструктори са навсякъде с децата! Изживяването ще бъде неповторимо, приключенията ще покачат адреналина, а истории за преживяното ще се разказват и през идната учебна година!
Нашата програма:
Планината е екстремна: разходка с UTV (четириместна количка, карана от водач) на писта с дължина 3km (задължително се слага на всяко дете: боне, каска и предпазен колан)
Блъскащи колички: Ще премерим сили - но не в бързината, а в сръчността с колата. Блъскащите колички са любими - на малки и големи от години! А най-хубавото е, че те остават здрави, дори след толкова викове и надпревари.
Картинг: Картингът ще стане твоя нова страст! След като по пистата веднъж се понесеш, ще пожелаеш вкъщи своя количка ти да създадеш!
Родео бик: Смелите сърца и любителите на силни усещания ще участват в родео, но яздейки бик (симулатор с различни степени на трудност, подходящ за малки и големи) - да видим кой няма да падне.
Тийм билдинг: Ще се подкрепяме, във вярност на отбора ще се вричаме и след противника ще тичаме. Ще се учим на съучениците си да разчитаме и заедно решенията на загадки да разчитаме.
Разходка до езерото: Къде храната е най-вкусна, ако не в гората или край водата? Природата обичаме, ръка подаваме и в приятелство към нея ний се вричаме. Ще похапнем, каквото сме си ний донесли, ще почистим и отново по атракционите ще се захласнем.

Парк-музей „Врана“ и Кремиковски манастир
В Парка Врана ще се запознаем с историята на това място, с изграждането и развитието на парка, с различните видове дървета и храсти, много от които редки и екзотични, защото парка е развиван като ботаническа градина. Съc cигypноcт няма да изпуснем алпинеума, красивата алея с изглед към Стара планина и езерото с лилиите, създадено още в началото на миналия век. Ще имаме възможност да се изправим срещу най-красивата сграда строена от царете на Третото Българско царство – двореца „Врана”.
В Кремиковски манастир „Св. Георги Победоносец” ще видим запазената манастирска църква „Св. Георги”, обновена през 1611 година със своите стенописи от 1493 година, които са едни от най-ценните в българското средновековно художествено наследство. Ще посетим и иконописното ателие към манастира.

Или друга еднодневна екскурзия по ваше желание.