ЕКСКУРЗИИ
 
 
ПОЧИВКИ
 

Тематични партита

КОЛЕДА В СЕЛО ДРЕН
Маршрут: София-Дрен-София
1 ден
Транспорт: Автобус
 
Принтирай
 
ПРОГРАМА
 
 
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
 
КОЛЕДНО ТЪРЖЕСТВО
КОЛЕДА В СЕЛО ДРЕН

В с. Дрен за нас ще се отворят портите на едно магично място !
При пристигането ни очаква запалена камина, горещ бъдник за берекет, а на печката весело къкри билков чай за всички. Време е да изработим сурвачки заедно с Георги, да украсим дряновата клонка пъстро и за берекет.
А до елхата е коледната маса и баба Цвета закачливо се усмихва и сее брашънце за коледната пита. Част от децата се настаняват около нея и запретват ръкави, ще месят пита и накрая ще сложат парата.
А останалите отиват с усмихнатия Метко да изработят коледна звезда. Ще чуят и разказа за витлеемската звезда. Ще усетят коледното очакване и ще запеят песен.
Елхите ще греят и всяко дете ще отправи пожелание. Традицията повелява всички дружно да сложат слама под софрата и да заредят блюдата. Ще запалим свещичка, ще кажем молитвата и ще прекадим трапезата и тогава вече можем да разчупим питата с парата.
Вълшебствата продължават, защото от планината пристига желан гост - Дядо Коледа. С грейнали очички дечицата го гледат, а той се смее и говори. Елхата потрепва радостно и чувала се отваря и всички имат дар.
Това е то приказния свят на коледното вълшебство.