ЕКСКУРЗИИ
 
 
ПОЧИВКИ
 

За деца, родители, учители

Ферма Егрека

Транспорт: Автобус
 
Принтирай
 
ПРОГРАМА
 
 
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
 
ФЕРМАТА "ЕГРЕКА"
СРЕЩИ ИЗ БЪЛГАРИЯ ЗА ДЕЦА, РОДИТЕЛИ И УЧИТЕЛИ В СЪБОТА ИЛИ НЕДЕЛЯ
Над село Дрен, в подножието на Верила планина е сгушено китно етно селце, наречено ЕГРЕКА.
В "Егрека" съвременните българчета, ще могат да преживеят един незабравим ден, далеч от новите технологии, въпреки че съвременния свят не е пропуснал това място - телевизионният формат „Фермата” стартира именно тук, и в момента снимките продължават.
Посрещат ни домакините с прясно изпечен домашен кекс и дъхав чай.
Програмата ни започва със запознаване с мястото и кратка беседа. След това за част от групата ще се погрижи нашият майстор готвач и ще разкаже и покаже как се е приготвял хляба от дедите ни. Заедно с родители, деца и учители ще замесим питка, която по-късно ще изпечем и похапнем.
Грънчарят Метко ще запретне ръкави с другата част от групата, за да покаже и предаде някои от уменията си в занаята. Участниците ще могат да моделират свои фигури и да работят на грънчарското колело.
Продължаваме с обиколка из фермата, за да се запознаем с животните и да ги нахраним, следва разходка до приказната дърводелска работилница на Джепето и разказ за занаятите. Следващият ни домакин от ферма е Индианецът, който ще ни разкаже за живота и нрава на различните народи. С него ще стреляме с лък, ще организираме състезание по стрелба, ще нарисуваме лицата си с индиански краски.
Посещението ни ще завърши с похапване на вкусните изпечени питки и напитка.