ЕКСКУРЗИИ
 
 
ПОЧИВКИ
 

Зелени училища и градини

ХОТЕЛ "ХОЛИДЕЙ" - ВЕЛИНГРАД
Маршрут: София - Велинград - София
5 дни / 4 нощувки
Транспорт: Автобус
 
Принтирай
 
ПРОГРАМА
 
 
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
 
Зелено училище „ХОЛИДЕЙ” 4* - ВЕЛИНГРАД
БОРОВИ ДЪРВЕТА, ЧЕПИНСКА РЕКА,
ЕЗЕРОТО КЛЕПТУЗА, РОДОПСКО ГОСТОПРИЕМСТВО

ХОТЕЛ „ХОЛИДЕЙ SPA&Wellness” 4*
е комфортен и модерен хотел, разположен в сърцето на Велинград. Представлява истински рай за малки и големи - безупречен комфорт, елегантно обзавеждане, много удобства и професионална грижа от страна на персонала. Хотелът разполага със СПА център с парна баня, сауна, открито футболно игрище, зала за тихи игри, ресторант , открит и закрит детски басейн и басейн за възрастни. Съвсем близо до него се намира и езерото Клептуза .

ВЕЛИНГРАД
е разположен на 130км от София. Градът е на първо място в България по изобилие и разнообразие на минералните си води, чиято температура варира между 28°С и 91°С. Най-горещи са водите в квартал Каменица - с температура до 91°С.

КАКВО МОЖЕМ ДА РАЗГЛЕДАМЕ:
  • Входните такси НЕ са включени в цената.

В с. Дорково
Посещение на "Плиоценски парк" - входна такса – 3 лв. за деца над 3 години и ученици, таксата включва беседа;
В гр. Костандово
Посещение на работилница за килими + демонстрация - вх. такса 2 лв./ дете
В гр. Велинград:
  • Исторически музей "Вела Пеева" - входна такса - 1 лв., беседа за група 6 лв.;
  • месец преди Великден има работилници за писане на яйца. В музея има три постоянни експозиции - мемориална изложба "Вела Пеева", етнографска изложба "Планината - гостоприемен дом" и изложбата "Великденски писани яйца". В Историческия музей на Велинград се намира най-голямата в България колекция от великденски писани яйца. Тя показва характерната за Чепинския край традиция за изписване на яйцата с писалка и восък.
  • Разходка с теснолинеен влак до гара Аврамово. Цена - 5 лева/ дете.
Изисква се около 30-40 мин. изчакване на теснолинейката за връщане. В този случай, се предвижда по-късен обяд в хотела.
*Необходима е предварителна заявка поне 7 дни преди пътуването, списък на децата с подпис и печат от директор (ОРИГИНАЛ) и уведомително писмо В ОРИГИНАЛ!
Национал турс ще подготви документите и след получаването им в оригинал ще бъде придвижена към Управлението на ЖП.
  • Разходка до Клептуза и пешеходен превод до параклис Св. Илия:
Над уникалния карстов извор Клептуза, през 2000 г. е построен параклисът "Свети Илия". До параклиса води стръмна пътека сред борова гора. Той е разположен в близост до откритото при разкопки тракийско светилище.
Цигов чарк - яз. Батак - гр. Батак - при допълнителна заявка (срещу доплащане - 5 лева/ дете)
в деня на отпътуване е възможно да се мине през к.к. Цигов чарк (кратка фото пауза на язовир Батак) и гр. Батак - посещение на църквата костница.
След Батак можем да посетим и крепостта „Перистера”, чието име произхожда от гръцки и означава "гълъб". „Перистера” е старинна средновековна крепост, а храмовете ѝ са единствените намерени в България църкви в крепостни кули. Извършена е частична реставрация на крепостните стени и пълно възстановяване на южната кула, която е превърната в музей. Археолозите смятат, че на мястото на крепостта е съществувало древно тракийско светилище. Вх. такса - ученици - 2 лв.

Необходимо е ПРЕДВАРИТЕЛНО уточняване на желаните за посещения места и обекти с ТУРОПЕРАТОРА. Уточнението трябва да бъде направено ДО 7 дни преди датата на отпътуване, за да се изготви конкретна Ви програма.
ТО си запазва правото за промени в програмата при лоши метеорологични условия.