ЕКСКУРЗИИ
 
 
ПОЧИВКИ
 

Зелени училища и градини

ХОТЕЛ СВЕТА ЕКАТЕРИНА - РИБАРИЦА
5 дни / 4 нощувки
Транспорт: Автобус
 
Принтирай
 
ПРОГРАМА
 
 
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
 
ЗЕЛЕНО УЧИЛИЩЕ В ПАРК - ХОТЕЛ „СВЕТА ЕКАТЕРИНА“, С. РИБАРИЦА

ПАРК - ХОТЕЛ „СВЕТА ЕКАТЕРИНА“
се намира сред природата, в сърцето на с. Рибарица, заобиколен е от езеро, ливади с уханни планински цветя и вековни гори. Хотелът предлага настаняване в комфортни стаи и студиа, голям ресторант, две зали за учебни занимания, голяма безопасна поляна за игри, детска площадка с дървени съоръжения, игрище за волейбол и игрище за мини футбол.
Село РИБАРИЦА
е обявено за курортно селище и се намира в полите на Стара планина в Тетевенския балкан по долината на река Бели Вит. Природата тук е живописна, въздухът е кристално чист, а в непосредствена близост са красивите склонове на Стара планина, част от територията на Национален парк Централен Балкан - лесно достъпен от селото за разходки и еко походи.

КАКВО МОЖЕМ ДА РАЗГЛЕДАМЕ:
  • Входните такси НЕ са включени в цената.

В с. Брестница:
Ферма за Щрауси - входна такса - 1 лв/ ученик.
Пещера Съева дупка, една от най-красивите в България, наречена още "подземната перла” и включена в 100те национални туристически обекта - входна такса - 2 лв./ ученик.

В Рибарица:
местност Костина и „Кървавото кладенче” - лобното място на Георги Бенковски. В местността има широка поляна, подходяща за игри на открито.

В Тетевен:
името на града произхожда от думата „тетива“ – по приликата на разположението му спрямо река Вит.
водопад Скока - лесно достъпен по живописна еко пътека. Върви се в гората през каньона на река Козница сред покрити със зелен мъх камъни. Водопадът е висок 30 метра и се намира много близо до града.

В района на Троян:
Музей на народните художествени занаяти и приложните изкуства, град Троян - входна такса за деца до 7 год. - безплатно; ученици - 1 лв.; възрастни - 2 лв.; беседа за група 10 лв.
Троянски манастир „Успение Богородично”, третият по големина в България, разположен в живописното кътче на брега на р. Черни Осъм. В него е запазена килията скривалище, в която Левски е провеждал срещи на монашеския революционен комитет, и богата експозиция от икони и църковни вещи. Входна такса за Музея "Васил Левски" в Троянски манастир - 1 лв./дете; беседа за група - 5 лв./общо
Националното изложение на художествените занаяти, с. Орешак – в изложбените зали са показани уникални предмети на народните художествени занаяти, изработени от български майстори от всички етнографски райони на страната ни - входна такса - 2 лв./ ученик., беседа за група 10 лв.

В Ловеч:
Покритият мост, дело на майстор Кольо Фичето.
Музей "Васил Левски" - 1 лв/дете; беседа - 5лв/общо за група.
Ловешката крепост, разположена на хълма Хисаря над града.


Необходимо е ПРЕДВАРИТЕЛНО уточняване на желаните за посещения места и обекти с ТУРОПЕРАТОРА. Уточнението трябва да бъде направено ДО 7 дни преди датата на отпътуване, за да се изготви конкретна Ви програма.
ТО си запазва правото за промени в програмата при лоши метеорологични условия.