ЕКСКУРЗИИ
 
 
ПОЧИВКИ
 

Зелени училища и градини

Х-Л "СВ.ТЕОДОР ТИРОН"- СТАРОЗАГОРСКИ МИНЕРАЛНО БАНИ
5 дни / 4 нощувки
Транспорт: Автобус
 
Принтирай
 
ПРОГРАМА
 
 
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
 
ЗЕЛЕНО УЧИЛИЩЕ с образователна цел
Хотел „Свети Теодор Тирон”, Старозагорски минерални бани

Старозагорски минерални бани:
Балнеологичният курорт се намира сред живописната средногорска котловина, Същинска Сърнена гора, до един от най-древните градове по света, носил имената Берое, Аугуста Траяна, Иринополис, Боруй, Верея, Ески Загра, Железник и Стара Загора.
Хотел „Свети Теодор Тирон”
е разположен в курорта Старозагорски минерални бани, на 12 км. от град Стара Загора. Хотелът предлага настаняване в стаи и апартаменти, голям ресторант, механа, малък релакс център. Хотелът НЕ разполага с басейн, но на територията му има широки пространства за игри.

КАКВО МОЖЕМ ДА РАЗГЛЕДАМЕ:
  • Входните такси НЕ са включени в цената.

В Стара Загора:
Археологическите паметници на древния град Аугуста Траяна
Регионален исторически музей– почивен ден понеделник. Вх. такса 1 лв. за ученици.
Музей Неолитни жилища - музеят почива в неделя и понеделник. Входна такса 1 лв. за ученици.
Музей на религиите - Ески джамия: днес обявена за археологически паметник на културата, джамията е с много добре запазена архитектура, великолепни стенописи и декорация. В храма са показани по подходящ начин запазени култови елементи от различни епохи - култова яма от 10 в. пр. Хр, езическо светилище, посветено на Тракийския кон. Музеят почива в неделя и понеделник. Входна такса 1 лв. за ученици.
Хилендарският метох - музеят почива в неделя и понеделник, представлява възстановка на Хилендарския метох, в който е живял Васил Левски в продължение на 3 години.
Днес там може да се види експозиция с документи и вещи на Апостола, както и възстановки на килия и на класна стая от 19 век. Входна такса 1 лв. за ученици.
Еко поход до „Богородична стъпка” - става дума за голямо скално образувание, голям вдлъбнат камък под формата на човешка стъпка, разположен в местност в близост до Старозагорски минерални бани. Смята се, че районът излъчва силна енергия, за която местните хора вярват, че помага за излекуването на много заболявания.
Разходка до езерото на Минералните бани: В близост до езерото има и минерални извори, от които всеки може да отпие глътка здраве.
Парк Аязмото в Стара Загора
Зоопарк Стара Загора - намира са в парк Аязмото, работи без почивен ден. Входна такса 1 лв. за ученици.
Зала на смеха - залата се намира на територията на парк Аязмото, в близост до зоопарка. Разполага с криви огледала, които отразяват в причудливи форми всеки, който застане пред тях, малко странни, но изключително забавни и смешни отражения. Залата не работи понеделник и вторник. входна такса 0,80 лв. за ученици.
Комплекс Бага Тур:
Демонстрационно- атрактивния комплекс Бага Тур също се намира на територията на зоологическата градина в Стара Загора. Тук има много забавления, но няма да пропуснем и урока по родолюбие, съчетан с демонстрации, езда и много игри. Децата ще стрелят с лък, ще въртят меч, ще яздят кон, ще се включат в дисциплинирания строй на прабългарската войска и ще научат за славното миналото на предците ни!
Кратко описание на програмата: времетраене - 2 часа; беседа, която обхваща темите за облеклото, въоръжението, военното дело по време на Първото Българско царство и на прабългарите; демонстрации с бой, коне и лъкове; оформяне на „войскови” групи от децата за занимания със стрелба с лък, игри с мечове, с бич, хвърляне на копие, езда; сертификат за преминатото обучение по бойни умения и наученото от комплекс Бага Тур.
Комплекс Бага Тур: цена за посещение - 15 лв./дете + 3 лв. амулет при желание, ако цялата група го заяви.
Пейнтобл игра - Цена на човек при отборен пакет - 25 лв. - включва маска, маркер, екипировка и 200 бр. поточета;
В Казанлък:
Казънлъшка гробница (копие) - 2.00лв., беседа общо за група 5 лв.;
Исторически музей „Искра” – 2.00 лв. ;
Музей на розата – 2. 00 лв.;
Гробницата на Севт III – 2 лв., беседа общо за група 5 лв.;
В Пловдив:
Регионалният етнографски музей – 1 лв./ дете, 5 лв./възрастен; 10 лв. – беседа общо за цялата група;
Античният театър – 1 лв./ дете, 3 лв./възрастен; 15 лв. – беседаобщо за цялата група;
Природонаучен музей Пловдив: 3 лв./дете, без беседа, има надписи
Планетариум към Природонаучен музей Пловдив: 6 лв/ дете, включва беседа и прожекция.
Часове на прожекции в Планетариума: 9.00, 10.30, 12.00, 13.30, 15.00 часа. 3D прожекция на Античния стадион в Пловдив – вход – 2 лв. / ученик., вкл. очила за прожекцията. Необходима е предварителна резервация.
В Крумово:
Музей на авиацията, Крумово – вход за ученици 2 лв.; беседа – 10 лв./общо за цялата група. Понеделник и вторник музеят не работи.

Необходимо е ПРЕДВАРИТЕЛНО уточняване на желаните за посещения места и обекти с ТУРОПЕРАТОРА. Уточнението трябва да бъде направено ДО 7 дни преди датата на отпътуване, за да се изготви конкретна Ви програма.
ТО си запазва правото за промени в програмата при лоши метеорологични условия.