ЕКСКУРЗИИ
 
 
ПОЧИВКИ
 

Зелени училища и градини

ХОТЕЛ СЕЗОНИ - гр. ТРЯВНА
Маршрут: София - Трявна - София
5 дни / 4 нощувки
Транспорт: Автобус
 
Принтирай
 
ПРОГРАМА
 
 
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
 
Зелено училище с образователна цел
в ХОТЕЛ „СЕЗОНИ“ - гр. ТРЯВНА

ХОТЕЛ „СЕЗОНИ“
е разположен непосредствено до борова гора, само на 300 метра от центъра на града. Старият град и Националният исторически музей са на 500 метра. Хотелът разполага с открит басейн с интигрирана детска част.

ГРАД ТРЯВНА
се намира в Централна България, разположен в северните склонове на Стара планина, в долината на Тревненската река. Градът възниква през втората половина на 12 век с името "Търнава". Трявна – средище на дърворезба, иконопис и самобитна архитектура – сама по себе си е музей. Къщите, църквите и улиците с чешми, площадът с Часовниковата кула са запазили облика и духа от Възраждането.

КАКВО МОЖЕМ ДА РАЗГЛЕДАМЕ:
  • Входните такси на обектите и беседите НЕ са включени в цената.

В с. Брестница, Ферма за Щрауси и пещера Съева дупка:
Входна такса ферма за щрауси - 1 лв/ ученик ; пещера Съева дупка – 2 лв/ ученик.

В гр. Дряново:
Музеят "Колю Фичето" - беседа 3 лв., вход - 1 лв/дете, Старият мост, Часовниковата кула, Лафчиевата къща- беседа 3 лв., вход - 1 лв/дете, Църквата "Св. Никола" и Църквата "Св. Троица".

В град Трявна:
Даскаловата къща или „къщата със слънцата”, Славейковата къща, Райкова къща, музей Старото школо, Къща музей Ангел Кънчев, Музей „Колю фичето”, музей Тревненска иконописна школа. Билет за един от обектите – 1 лв. Обходен билет за 3 музейни обекта – 2.50 лв.

В гр. Велико Търново:
Регионален исторически музей Велико Търново - три обекта към музея: крепостта Царевец, църквата "Св. Четиридесет мъченици" и музеят „Възраждане и Учредително събрание”, могат да бъдат посетени с такса само за 2 обекта по 2 лв. всеки и третия ще е безплатен, след като се покажат билетите от предните два обекта. Входа за всеки от обектите е 2 лв./ученик, беседа общо за групата 10 лв. за всеки обект.
Музеен резерват „Трапезица” - вход 6 лв. за крепостта, ако се ползва фуникуляр - 10 лв. Цена за комбиниран билет за вход за крепостта и фуникуляра за ученици /удостоверява се с документ/ - 12 лв.

В село Арбанаси:
Църквата "Рождество Христово" в Арбанаси – 2 лв./дете; 10 лв. Беседа за група;
Констанцалиевата къща - 2лв./дете; 10 лв. Беседа за група.

Атракцион „Калоянова крепост” - 25 лева/ дете.
Цената включва и обяд в ресторанта. Атракционнът е едно смело предизвикателство към историята - средновековна крепост с бойници и кули, в която се влиза по дървен мост. Налични са експозиции в които са изложени различни оръжия и снаряжения от епохата на Средновековието, женски и мъжки болярски дрехи, рицарски одежди, селско облекло. Има обособена площадка на която ще ни бъде представен живота на средновековния човек с това как са обработвали земя, ще минем по пътя на хляба, ще се запознаем със земеделските сечива, ще пресъздадем производство на хартия и сапун, ще разберем що е то „монетосечение” (децата участват и се обличат в средновековни одежди - времетраене 4 часа). Всяко едно дете участва във всички етапи.

В с. Боженци:
Архитектурно- исторически резерват - вход 3 лева/ ученик ( вкл. всички експозиции и беседа).

Необходимо е ПРЕДВАРИТЕЛНО уточняване на желаните за посещения места и обекти с ТУРОПЕРАТОРА. Уточнението трябва да бъде направено ДО 7 дни преди датата на отпътуване, за да се изготви конкретна Ви програма.
ТО си запазва правото за промени в програмата при лоши метеорологични условия.