ЕКСКУРЗИИ
 
 
ПОЧИВКИ
 

Зелени училища и градини

ХОТЕЛ МОМИНА КРЕПОСТ - м. Ксилифор
Маршрут: София - Велико Търново
5 дни / 4 нощувки
Транспорт: Автобус
 
Принтирай
 
ПРОГРАМА
 
 
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
 
Зелено училище в Хотел „ Момина крепост ”, местност Ксилифор, Велико Търново
ВЪЗРОЖДЕНСКИТЕ ТРАДИЦИИ НА БАЛКАНА


Туристически учебен център „МОМИНА КРЕПОСТ”
се намира в местността Ксилифор. Комплексът разполага със 160 места в двойни и тройни стаи, ресторант, кафе- сладкарница – дискотека, зали за занимания на закрито, голям парк с детски площадки и пространства за игри и забавления на открито. Местоположението на комплекса, климатът в района, спокойната обстановка в близост до природата, възможността за преминаване по разнообразни туристически маршрути създават чудесни условия за организиране на ученически лагери.
Хотел "Момина крепост" не разполага с басейн.

КАКВО МОЖЕМ ДА РАЗГЛЕДАМЕ:
  • Входните такси НЕ са включени в цената.

В град Трявна:
Даскаловата къща или „къщата със слънцата”, Славейковата къща, Райкова къща, музей Старото школо, Къща музей Ангел Кънчев, Музей „Колю фичето”, музей Тревненска иконописна школа. Билет за една от обектите – 1 лв. Обходен билет за 3 музейни обекта – 2.50 лв.
В гр. Габрово и АЕК Етъра:
Музей на образованието – 2 лв./ученик, 6 лв. беседа за група до 20бр;
Дом на хумора и сатирата – 2 лв./детe.
Архитектурно етнографски комплекс „Етъра” – 2 лв./ученик, 6 лв. обзорна беседа за група до 20бр;
В гр. Велико Търново:
Регионален исторически музей Велико Търново - три обекта към музея: крепостта Царевец, църквата "Св. Четиридесет мъченици" и музеят „Възраждане и Учредително събрание”, могат да бъдат посетени с такса само за 2 обекта по 2 лв. всеки и третия ще е безплатен, след като се покажат билетите от предните два обекта. Входа за всеки от обектите е 2 лв./ученик, беседа 10 лв. за всеки обект за група до 20 човека.
Музеен резерват „Трапезица” - вход 6 лв. за крепостта, ако се ползва фуникуляр - 10 лв. Цена за комбиниран билет за вход за крепостта и фуникуляра за ученици /удостоверява се с документ/ - 12 лв.
В село Арбанаси:
Църквата "Рождество Христово" в Арбанаси – 2 лв./дете; 10 лв. беседа за група до 20 човека;
Констанцалиевата къща - 2лв./дете; 10 лв. беседа за група до 20 човека.
Атракцион „Калоянова крепост, Арбанаси:
средновековна крепост с бойници и кули, в която се влиза по дървен мост. Налични са експозиции, в които са изложени различни оръжия и снаряжения от епохата на Средновековието, женски и мъжки болярски дрехи, рицарски одежди, селско облекло. Има обособена площадка, на която ще ни бъде представен живота на средновековния човек и това как са обработвали земята дедите ни, ще минем по пътя на хляба, ще се запознаем със земеделските сечива, ще пресъздадем производство на хартия и сапун, ще разберем що е „монетосечене”. Атракцион „Калоянова крепост”- 25 лв.с включен обяд и 4 часа престой.
В гр. Ловеч:
Архитектурно историческият резерват „Вароша“- кварталът е старата част на гр. Ловеч. В него посетителите могат да видят сгради със съхранена самобитна народна архитектура от епохата на Възраждането.
Музеят "Възраждане и националноосвободително движение" / Музеят „Васил Левски“ - Включен е в списъка на 100-те национални туристически обекта. Входна такса – 1 лв., беседа – 5 лв за група до 20 човека..
Етнографската експозиция в Драсовата къща. В къщата е представен битът на богато търговско семейство от края на XIX и нач. на ХХ век. Входна такса – 1 лв., беседа – 5 лв.-за група
Музей на водата – намира се в старата градска баня Дели Хамам в квартал Вароша. Под специално стъкло в оригинален вид е възстановена отоплителната система „хипокауст“, а благодарение на интерпретативните програми и мултимедийни ефекти посетителите наблюдават и научават много интересни „водни“ събития и факти.
Входна такса за деца до 7 г – безплатно. Входна такса за ученици – 1 лв., беседа 5 лв.
Прожекция на филм върху воден екран за група от 40 деца – 1 лв./дете.
Покритият мост в гр. Ловеч е един от символите на града и една от най-посещаваните местни забележителности.

Необходимо е ПРЕДВАРИТЕЛНО уточняване на желаните за посещения места и обекти с ТУРОПЕРАТОРА. Уточнението трябва да бъде направено ДО 7 дни преди датата на отпътуване, за да се изготви конкретна Ви програма.
ТО си запазва правото за промени в програмата при лоши метеорологични условия.