ЕКСКУРЗИИ
 
 
ПОЧИВКИ
 

Зелени училища и градини

ХОТЕЛ ЕЛЕГАНС СПА - ОГНЯНОВО
Маршрут: София - Огняново - София
5 дни / 4 нощувки
Транспорт: Автобус
 
Принтирай
 
ПРОГРАМА
 
 
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
 
ЗЕЛЕНО УЧИЛИЩЕ/ ГРАДИНА в ХОТЕЛ ЕЛЕГАНС СПА
ОГНЯНОВО – КЪСЧЕ ОТ РОДОПИТЕ

ХОТЕЛ ЕЛЕГАНС СПА
се намира в подножието на Западните Родопи в непосредствена близост до река Канина и неповторимата природа на планината. Комплексът се състои от две сгради, всяка от които разполага със самостоятелен спа център. Хотелът предлага три басейна с топла минерална вода, които работят целогодишно – вътрешен, открит външен и покрит външен басейн. Комфортното настаняване, вкусната храна в ресторанта и възможностите за игра на детската площадка и в зала за занимания на закрито правят хотела изключително подходящ за детски лагери. Капацитет за настаняване- 65 човека.

СЕЛО ОГНЯНОВО
се намира на 200 км. от София и на 8 км. от Гоце Делчев. Селото е известен балнеоложки център, а температурата на минералната вода там е 39- 40 градуса по Целзий. Друго, с което е известнo Огняново и областта, е богатството на пъстроцветни черги, тъкани на стари домашни станове.

КАКВО МОЖЕМ ДА РАЗГЛЕДАМЕ:
  • Входните такси НЕ са включени в цената.

В гр. Благоевград:
стария квартал Вароша; църквата "Въведение Благородично"; къщата - музей Георги Измирлиев – Македончето (0.50 лв. за ученици, беседа за група– 5 лв.); площада с паметника на Гоце Делчев; Югозападен университет и търговската улица.
В гр. Разлог:
Градски парк и възстановения древен слънчев календар, съставен от 12 животни.
Историческия музей в града (вход - 1 лв. за ученици, беседа за група – 5 лв.);
Църквата "Свето Благовещение", която е архитектурно повторение на Варненската катедрала
Местност Голак (пешеходен преход до хълма) – предлага чудесна гледка към трите планини Пирин, Рила и Родопите, разходка по еко алея "Стъпалата" с 54 места за отдих и почивка и 30 места за наблюдение - дизайнерски пейки, люлки и дървени шезлонги, уникални по своята характер "спирки". Най-атрактивният обект е 12-метрова кула за съзерцаване на Пирин, Рила и Родопите.
В гр. Банско:
Къща музей "Неофит Рилски". Входна такса - 1 лв. за ученици, беседа за група – 5 лв.;
Църквата „Св. Троица” – един от символите на Банско.
Духовно-историческия център „Св. Паисий Хилендарски”, в който е направена точна възстановка на килията от Хилендарския манастир, където Паисий пише „История славянобългарска”. В комплекса се намира и параклис „Св. Иван Рилски” - заплаща се вх. такса - 1 лв. за ученици, беседа за група – 5 лв.
Къща музей „Никола Вапцаров”. Входна такса - 1 лв. за ученици, беседа за група – 5 лв.
Посетителски информационен център гр. Банско – центърът разполага със зала за беседи, изложбена експозиция, представяща биоразнообразието а Природен парк Пирин, и зала за филмови прожекции, разказващи за богатия растителен и животински свят в планината. САМО С ПРЕДВАРИТЕЛНА ЗАЯВКА И ПОДЛЕЖИ НА ПОТВЪРЖДЕНИЕ от страна на Посетителския център.

ПРИ ЖЕЛАНИЕ (СРЕЩУ ДОПЪЛНИТЕЛНО ЗАПЛАЩАНЕ) ПОСЕЩЕНИЕ НА:
• Римски град Никополис ад Нестум, общ. Гърмен - останките на древното римско селище Никополис ад Нестум се намират около 7 километра източно от град Гоце Делчев, до село Гърмен. Тук може да разгледате останките на две раннохристиянски базилики, основите на обществени и културни сгради, надгробни могили и др., като си подарите едно наистина вълнуващо пътуване назад във времето – към епохата на Късната античност и Ранното средновековие. Вход за ученици - 1 лв. / беседата е включена в цената на билета.
• гр. Гоце Делчев
Разходката из китното градче ви дава възможност да разгледате занаятчийските работилнички на ул. „Звънчарска“ и да се полюбувате на възрожденския архитектурен комплекс „Рифат бей“. Църквата „Св. Архангел Михаил“ е една от най-старите в района и впечатлява с изкусните си иконописи и дърворезби. Градският парк е разположен върху 75 дка, изцяло обновен и реконструиран, паркът покорява с невероятното си зелено богатство и модерна инфраструктура.
Общински исторически музей в гр. Гоце Делчев - тук може да видите богата колекция от археологически находки и предмети, свързани с различни периоди от историческото минало на града и региона, с бита и етнографията на местните жители. Вх. за ученици - 1 лв. / беседата – 5 лв.
Хаджидимовски манастир - създаването на манастира, подобно на много други, е свързано с легенда за пророчески сън, който се явил на местен овчар и станал причина за началото на строителството. Днес манастирът е най-големият по поречието на р. Места и един от трите най-големи в Югозападна България. Манастирът е една от резиденциите на Неврокопския митрополит.
Архитектурен резерват Лещен – селото е разположено в крайните южни склонове на Западните Родопи, и предлага неповторимо съчетание от прекрасна природа, впечатляваща възрожденска архитектура и опазени във времето дух и традиции. Сред архитектурните паметници се открояват църквата „Св. Параскева“, която ще ви изненада с ярките си стенописи, както и килийното училище – средище за просвета през епохата на Възраждането. Разходката по калдъръмената главна уличка ще ви очарова с живописните възрожденски къщи, с уюта на китните селски дворове, с магията на спиращата дъха природна красота.
ВАЖНО: До с. Ковачевица не може да се направи посещение с голям автобус!

Необходимо е ПРЕДВАРИТЕЛНО уточняване на желаните за посещения места и обекти с ТУРОПЕРАТОРА. Уточнението трябва да бъде направено ДО 7 дни преди датата на отпътуване, за да се изготви конкретна Ви програма.
ТО си запазва правото за промени в програмата при лоши метеорологични условия.