ЕКСКУРЗИИ
 
 
ПОЧИВКИ
 

Зелени училища и градини

Хотел КАМЕЛИЯ - к.к. Пампорово
5 дни / 4 нощувки
Транспорт: Автобус
 
Принтирай
 
ПРОГРАМА
 
 
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
 
Зелено училище в ПАМПОРОВО - Хотел „КАМЕЛИЯ“
ИЗ ТАЙНИТЕ НА РОДОПИТЕ - СРЕД ДРЕВНИ ЛЕГЕНДИ И ВЕКОВНИ ГОРИ

ХОТЕЛ „КАМЕЛИЯ”
е четиризвезден апартхотел в Пампорово, който предлага елегантно съчетание на лукс, комфорт и спокойствие. В комплекса са на разположение: голям основен ресторант, просторни и съвременно обзаведени студиа, апартаменти с една и две спални, Спа център и голям спортен център с вътрешен басейн с детска част, открито мултифункционално игрище /20 м. - 40 м./ за тенис, футбол, народна топка, волейбол, баскетбол и др. състезателни игри, закрит детски кът за деца до 9 години.

ПАМПОРОВО
се намира в подножието на връх Снежанка в Родопите, на 260 км. от София и на 16 км. от Смолян. Надморската височина е 1650 м.

КАКВО МОЖЕМ ДА РАЗГЛЕДАМЕ:
  • Входните такси на обектите и беседите НЕ са включени в цената.

В гр. Пловдив:
Разходка в архитектурно-историческия резерват "Стария Пловдив". Възможност за посещение срещу допълнително заплащане на следните обекти в града:
Етнографски музей - разположен в Куюмджиевата къща, която е връх на бароковата архитектура у нас: входна такса - 1 лв./ученик; 10 лв. - беседа за група;
Античен театър: входна такса - 1 лв./ученик; 15 лв. - беседа за група.
Планетариум към Природонаучен музей Пловдив: входна такса - 6 лв./ дете, включва беседа и прожекция. Часове на прожекции в Планетариума: 9.00, 10.30, 12.00, 13.30, 15.00 часа.
3D прожекция в зала при Античен стадион Пловдив - 2 лв./ дете - 15 мин. прожекция.
Разходка в новата част на град Пловдив по пешеходната улица на града.
Музей на авиацията, Крумово –
вход за ученици 2 лв.; беседа – 10 лв./общо за цялата група. Понеделник и вторник музея не работи.
Палеонтологичен музей в Асеновград - експозицията представя фосили, вкаменелости, кости и скелети на животни от преди милиони години, открити в района на Родопите. Само тук в България може да се види скелет на хиена, глава на Саблезъб тигър, вкаменелости на древни животни както и огромното, тежало 12 тона, животно от преди 8 милиона години - вход 1,50 лв/дете, беседа – 10 лв за група.
Бачковски манастир –
вторият по големина манастир в България, входна такса 1 лв. за музея в манастира.
В град Смолян:
Планетариум в Смолян – сеанс в звездната зала - 3 лв./ дете
Старата част на квартал Райково - Чешитската махала със старите възрожденски улици и къщи.
Национална астрономическа обсерватория Рожен - най-големият действащ научен комплекс по астрофизика в Югоизточна Европа. Научният комплекс е разположен в красива местност на билото на планината, близо до връх Рожен в Централните Родопи.
Вход и лекция - 2лв. / дете. Вторник почивен ден, а за зимен сезон до 31 май – почива понеделник, вторник и сряда.
Музей на ските и ски спорта в Чепеларе –
тук можете да видите над 700 различни експонати (купи и медали от спечелени състезания по ски и биатлон, снимки, документи и др.). Музеят показва развитието на зимните спортове в региона и спортната история на различни големи личности, допринесли за развитието на ски-спорта. Вход за ученици - 2 лв.

Необходимо е ПРЕДВАРИТЕЛНО уточняване на желаните за посещения места и обекти с ТУРОПЕРАТОРА. Уточнението трябва да бъде направено ДО 7 дни преди датата на отпътуване, за да се изготви конкретна Ви програма.
ТО си запазва правото за промени в програмата при лоши метеорологични условия.