ЕКСКУРЗИИ
 
 
ПОЧИВКИ
 

Зелени училища и градини

ХОТЕЛ "3 ПЛАНИНИ"- РАЗЛОГ
Маршрут: София - Разлог - София
5 дни / 4 нощувки
Транспорт: Автобус
 
Принтирай
 
ПРОГРАМА
 
 
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
 
ЗЕЛЕНО УЧИЛИЩЕ/ ГРАДИНА в Бутиков хотел „3 ПЛАНИНИ”, Разлог
МЕЖДУ ПИРИН, РИЛА И РОДОПИТЕ

Град Разлог
се намира в Югозападна България. Старото име на града е Мехомия, след което е кръстен на котловината Разлог, в която се намира. Разположен е между три планини - Рила, Пирин и Родопите. Старият град е с типично възрожденска архитектура, къщите са от 30-те години на миналия век и повече от тях са паметници на културата.

Бутиков хотел "3 планини"
е хотелски комплекс, разположен в близост до известния ски курорт Банско. Хотелът предлага настаняване в студиа и апартаменти с прекрасен изглед към върховете на Пирин и Родопите. На разположение в хотела са вътрешен басейн, СПА център, фитнес център, зала за тихи игри, билярд и футболно игрище. Хранене: извършва се на блок маса - бюфет. По време на закуската се предлагат топли напитки, сок и вода, а по време на обяда и вечерята - супа, основни ястия и десерти.

КАКВО МОЖЕМ ДА РАЗГЛЕДАМЕ:
  • Входните такси НЕ са включени в цената.

В гр. Благоевград:
стария квартал Вароша; църквата "Въведение Благородично"; къщата - музей Георги Измирлиев – Македончето (0.50 лв. за ученици, беседа за група– 5 лв.); площада с паметника на Гоце Делчев; Югозападен университет и търговската улица.
В гр. Разлог:
Градски парк и възстановения древен слънчев календар, съставен от 12 животни.
Историческия музей в града (вход - 1 лв. за ученици, беседа за група – 5 лв.);
Църквата "Свето Благовещение", която е архитектурно повторение на Варненската катедрала
Местност Голак (пешеходен преход до хълма) – предлага чудесна гледка към трите планини Пирин, Рила и Родопите, разходка по еко алея "Стъпалата" с 54 места за отдих и почивка и 30 места за наблюдение - дизайнерски пейки, люлки и дървени шезлонги, уникални по своята характер "спирки". Най-атрактивният обект е 12-метрова кула за съзерцаване на Пирин, Рила и Родопите.
В гр. Банско:
Къща музей "Неофит Рилски". Входна такса - 1 лв. за ученици, беседа за група – 5 лв.;
Църквата „Св. Троица” – един от символите на Банско.
Духовно-историческия център „Св. Паисий Хилендарски”, в който е направена точна възстановка на килията от Хилендарския манастир, където Паисий пише „История славянобългарска”. В комплекса се намира и параклис „Св. Иван Рилски” - заплаща се вх. такса - 1 лв. за ученици, беседа за група – 5 лв.
Къща музей „Никола Вапцаров”. Входна такса - 1 лв. за ученици, беседа за група – 5 лв.
Посетителски информационен център гр. Банско – центърът разполага със зала за беседи, изложбена експозиция, представяща биоразнообразието а Природен парк Пирин, и зала за филмови прожекции, разказващи за богатия растителен и животински свят в планината. САМО С ПРЕДВАРИТЕЛНА ЗАЯВКА И ПОДЛЕЖИ НА ПОТВЪРЖДЕНИЕ от страна на Посетителския център.
В гр. Дупница: Парк „Рила” се намира на 1,5 км. от центъра на град Дупница. Ще се насладите на прекрасна природа, красиво езеро с водни колела, футболно, волейболно и баскетболно игрище, детски кът и басейн. Има и малък зоокът, който ще привлече вниманието не само на малки, а и на големи. По една от пътечките се стига до параклиса "Света Петка".

ПРИ ЖЕЛАНИЕ (СРЕЩУ ДОПЪЛНИТЕЛНО ЗАПЛАЩАНЕ) ПОСЕЩЕНИЕ НА:
  • За да бъде осъществена допълнителна екскурзия е необходимо да има минимум 35 бр.участници

o Посещение на къща „Дешка” (с. Горно Драглище) + транспорт дотам и обратно - 12 лв./дете.
В къща „Дешка” децата сами ще точат баница, ще приготвят домашни бонбони, ще изработят сувенир от прежда. Ще се научим да играем право хоро, ще се пременим в носия, и неусетно ще запеем, ще танцуваме, плетем и точим.
o Посещение на RILA FUN PARK + транспорт дотам и обратно – 15 лева/дете до 12 год. И 20 лева за деца над 12 год.
RILA Fun Park е планински увеселителен парк, предлагащ екстремно, забавно и безопасно спускане с колички. Количката е двуместна, подобна на шейна и се движи по тръбни релси, разположени на хълм. Тя има регулирана скорост, която пречи на водача да премине над 40 км/ч. RILA Fun Park е с обща дължина 1400м, от които 1000м са със свободно контролирано от Вас спускане. Паркът се намира в гр. Белица, в местността „Дедово” на 1,5 км от Парка за танцуващи мечки. Съоръжението в RILA Fun Park е подходящо за деца над 3 годишна възраст, като деца на възраст между 3 и 8 години могат да го използват само с възрастен придружител. Деца над 8 години (с ръст над 135см) могат да ползват съоръжението самостоятелно. Паркът работи всеки ден от 10.00 до 18.00ч., както и през студените месеци, тъй като тогава количките имат специални покривала.
o Посещение на с. Бачево + транспорт дотам и обратно – 12 лв./дете.
Посрещане с пита, пресъздаване на народни обичаи и обличане в народни носии, демонстрация на изработка на дървена кукла и хурка. Децата ще имат възможността сами да изработят бачевско пуше. Подарък за всяко дете.

Необходимо е ПРЕДВАРИТЕЛНО уточняване на желаните за посещения места и обекти с ТУРОПЕРАТОРА. Уточнението трябва да бъде направено ДО 7 дни преди датата на отпътуване, за да се изготви конкретна Ви програма.
ТО си запазва правото за промени в програмата при лоши метеорологични условия.