ЕКСКУРЗИИ
 
 
ПОЧИВКИ
 

Зелени училища и градини

ВОНЕЩА ВОДА- ХОТЕЛ "РЕЛАКС КООП"
Маршрут: София - Вонеща вода - София
5 дни / 4 нощувки
Транспорт: Автобус
 
Принтирай
 
ПРОГРАМА
 
 
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
 
ЗЕЛЕНО УЧИЛИЩЕ/ ГРАДИНА в ХОТЕЛ „РЕЛАКС КООП”, с. ВОНЕЩА ВОДА
БАЛКАН, ВЕКОВНИ БОРОВИ ГОРИ И ЛЕЧЕБНИ ИЗВОРИ


ХОТЕЛСКИ КОМПЛЕКС „РЕЛАКС КООП” 3*
се намира в село Вонеща вода, на около 30 км. от Търново и 20 км. от Трявна, сгушено в полите на величествената Стара планина. Районът съчетава безкрайната панорама на Балкана с прочутите си лечебни минерални води.
Комплекс „Релакс Кооп” има всички съвременни удобства – ресторант с чудесен изглед към открития басейни и Стара планина, конферентни зали, елегантно обзаведени и модерни стаи и апартаменти, уютен Спа център с открит сезонен и закрит плувен басейн, с обособен детски кът, сауна и парна баня, фитнес зала и др. Около комплекса е оформен красив просторен парк с алеи и езерце и открита детска площадка.


КАКВО МОЖЕМ ДА РАЗГЛЕДАМЕ:
  • Входните такси НЕ са включени в цената.

В с. Брестница, Ферма за Щрауси и пещера Съева дупка:
Входна такса - 1 лв/ ученик за фермата и 2лв.за пещерата.
В гр. Дряново:
Музеят "Колю Фичето" - беседа 3 лв., вход - 1 лв/дете, Старият мост, Часовниковата кула, Лафчиевата къща- беседа за група 3 лв., вход - 1 лв/дете, Църквата "Св. Никола" и Църквата "Св. Троица".
В град Трявна:
Даскаловата къща или „къщата със слънцата”, Славейковата къща, Райкова къща, музей Старото школо, Къща музей Ангел Кънчев, Музей „Колю фичето”, музей Тревненска иконописна школа. Билет за един от обектите – 1 лв. Обходен билет за 3 музейни обекта – 2.50 лв.
В гр. Велико Търново:
Регионален исторически музей Велико Търново - три обекта към музея: крепостта Царевец, църквата "Св. Четиридесет мъченици" и музеят „Възраждане и Учредително събрание”, могат да бъдат посетени с такса само за 2 обекта по 2 лв. всеки и третия ще е безплатен, след като се покажат билетите от предните два обекта. Входа за всеки от обектите е 2 лв./ученик, беседа за група 10 лв. за всеки обект.
Музеен резерват „Трапезица” - вход 6 лв. за крепостта, ако се ползва фуникуляр - 10 лв. Цена за комбиниран билет за вход за крепостта и фуникуляра за ученици /удостоверява се с документ/ - 12 лв.
В село Арбанаси:
Църквата "Рождество Христово" в Арбанаси – 2 лв./дете; 10 лв. беседа за група;
Констанцалиевата къща - 2лв./дете; 10 лв. беседа за група.
Атракцион „Калоянова крепост” - 25 лева/дете.
С включен обяд и 4 часа престой и занимания.
Атракционът е едно смело предизвикателство към историята - средновековна крепост с бойници и кули, в която се влиза по дървен мост. Налични са експозиции в които са изложени различни оръжия и снаряжения от епохата на Средновековието, женски и мъжки болярски дрехи, рицарски одежди, селско облекло. Има обособена площадка на която ще ни бъде представен живота на средновековния човек с това как са обработвали земя, ще минем по пътя на хляба, ще се запознаем със земеделските сечива, ще пресъздадем производство на хартия и сапун, ще разберем що е то „монетосечение” (децата участват и се обличат в средновековни одежди - времетраене 4 часа). Всяко едно дете участва във всички етапи.


Необходимо е ПРЕДВАРИТЕЛНО уточняване на желаните за посещения места и обекти с ТУРОПЕРАТОРА. Уточнението трябва да бъде направено ДО 7 дни преди датата на отпътуване, за да се изготви конкретна Ви програма.
ТО си запазва правото за промени в програмата при лоши метеорологични условия.