ЕКСКУРЗИИ
 
 
ПОЧИВКИ
 

Зелени училища и градини

СПА ХОТЕЛ "СЕЛЕКТ" - ВЕЛИНГРАД
Маршрут: София – Велинград - София
5 дни / 4 нощувки
Транспорт: Автобус
 
Принтирай
 
ПРОГРАМА
 
 
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
 
ЗЕЛЕНО УЧИЛИЩЕ/ ГРАДИНА в ХОТЕЛ „СЕЛЕКТ”- ВЕЛИНГРАД
БОРОВИ ДЪРВЕТА, ЧЕПИНСКА РЕКА,
ЕЗЕРОТО КЛЕПТУЗА, РОДОПСКО ГОСТОПРИЕМСТВО

СПА ХОТЕЛ “СЕЛЕКТ”
има чудесно местоположение – сред борови гори, на пет минути разстояние от езерото Клептуза и прекрасния парк около него. Разполага с тенис кортове, футболно игрище, билярд, зали за тихи игри, тенис на маса. На територията на комплекса се намира естествен минерален извор, който захранва спа центъра (сауна, парна баня). Басейнът е с полуолимпийски размери, има детски басейн и открит мини аква парк. Изхранването в хотела е на блок маса/ бюфет.

ВЕЛИНГРАД
е разположен на 130 км. от София. Градът е на първо място в България по изобилие и разнообразие на минералните си води, чиято температура варира между 28°С и 91°С. Най-горещи са водите в квартал Каменица - с температура до 91°С.

КАКВО МОЖЕМ ДА РАЗГЛЕДАМЕ:
  • Входните такси НЕ са включени в цената.

В с. Дорково
Посещение на "Плиоценски парк" - входна такса – 3 лв. за деца над 3 години и ученици, таксата включва беседа;
В гр. Костандово
Посещение на работилница за килими + демонстрация - вх. такса 2 лв./ дете
В гр. Велинград:
  • Исторически музей "Вела Пеева" - входна такса - 1 лв., беседа за група 6 лв.;
  • месец преди Великден има работилници за писане на яйца. В музея има три постоянни експозиции - мемориална изложба "Вела Пеева", етнографска изложба "Планината - гостоприемен дом" и изложбата "Великденски писани яйца". В Историческия музей на Велинград се намира най-голямата в България колекция от великденски писани яйца. Тя показва характерната за Чепинския край традиция за изписване на яйцата с писалка и восък.
  • Разходка с теснолинеен влак до гара Аврамово. Цена - 5 лева/ дете.
Изисква се около 30-40 мин. изчакване на теснолинейката за връщане. В този случай, се предвижда по-късен обяд в хотела.
*Необходима е предварителна заявка поне 7 дни преди пътуването, списък на децата с подпис и печат от директор (ОРИГИНАЛ) и уведомително писмо В ОРИГИНАЛ!
Национал турс ще подготви документите и след получаването им в оригинал ще бъде придвижена към Управлението на ЖП.
  • Разходка до Клептуза и пешеходен превод до параклис Св. Илия:
Над уникалния карстов извор Клептуза, през 2000 г. е построен параклисът "Свети Илия". До параклиса води стръмна пътека сред борова гора. Той е разположен в близост до откритото при разкопки тракийско светилище.
Цигов чарк - яз. Батак - гр. Батак - при допълнителна заявка (срещу доплащане - 5 лева/ дете)
в деня на отпътуване е възможно да се мине през к.к. Цигов чарк (кратка фото пауза на язовир Батак) и гр. Батак - посещение на църквата костница.
След Батак можем да посетим и крепостта „Перистера”, чието име произхожда от гръцки и означава "гълъб". „Перистера” е старинна средновековна крепост, а храмовете ѝ са единствените намерени в България църкви в крепостни кули. Извършена е частична реставрация на крепостните стени и пълно възстановяване на южната кула, която е превърната в музей. Археолозите смятат, че на мястото на крепостта е съществувало древно тракийско светилище. Вх. такса - ученици - 2 лв.


Необходимо е ПРЕДВАРИТЕЛНО уточняване на желаните за посещения места и обекти с ТУРОПЕРАТОРА. Уточнението трябва да бъде направено ДО 7 дни преди датата на отпътуване, за да се изготви конкретна Ви програма.
ТО си запазва правото за промени в програмата при лоши метеорологични условия.