ЕКСКУРЗИИ
 
 
ПОЧИВКИ
 

Ниш - местността Дяволския град

Ниш - местността Дяволския град
Маршрут: София – Дяволския град - Ниш - Пирот
Цена от:
130 лв.
2 дни / 1 нощувка
Транспорт: Автобус
Дати: 
 
Принтирай
 
ПРОГРАМА
 
 
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
 
1-ви ден:
Отпътуване от София в 8.00 часа. Преминаване през граничен ГКПП Калотина. Пътуването продължава към природния феномен Дяволския град. Около обяд разглеждане на изваяните от вятъра и ерозията кули с височина от 2 до 15 м. В местността има 202 такива фигури и два извора с вода с висока киселинност и минерализация, които превръщат това място в чудо на природата. Изкачване до основната платформа, откъдето се открива невероятна панорама към местността и планината. Отпътуване за Ниш, настаняване в хотела, кратка почивка, свободно време и подготовка за вечерята. Вечеря с жива музика, богато меню и неограничен алкохол в ресторант „Нишка механа”. Нощувка.
2-ри ден:
Закуска в хотела. Туристическа обиколка на основните забележителности в Ниш. Свободно време за разходка по магазините или време за кафе в Крепостта. Отпътуване за София към 13 часа. Попътно спиране в Пирот и разглеждане на крепостта Калето от 14 век. Това е средновековен замък с архитектура близка до тази на крепостта Баба Вида, който местната легенда свързва с българския войвода Момчил, станал по късно независим български владетел в Родопите и Беломорието. Свободно време за разходка из центъра на града, посещение на евтиния пиротски пазар, където може да се закупят храни и различни продукти от местното производство на изгодни цени. Прибиране в София вечерта.
Туристическа програма в Ниш:
Ниш (древният Найсус) е третия по големина град в Сърбия – наричан градът на Константин Велики, тук през 274 г. е роден Константин Велики първият християнски римски император. Обиколка на града: дворецът “Бановина ”, построен през 1886 г. като административна сграда и полицейски участък, в днешно време се използва за седалище на Нишкия университет, Националният театър, Площада на Освобождението с паметника на освободителите на града, издигнат през 1936 г., сградата на Кметството и др. Разходка в Крепостта датираща от 18 век, на мястото на която се е намирало първото римско укрепление под името Найсус, със запазени и възстановени оръжейница – днес превърната в галерия, джамия превърната също в галерия и няколко турски работилници, днес уютни кафенета и магазини за сувенири. При желание посещение на “Челе кула” с беседа от местен екскурзовод. Кулата е построена от черепите на сръбски хайдути след боя на хълма Чегар, където сръбският войвода Стефан Зинделич и неговите четници на 19 май 1809 г. биват разгромени от турската армия. От 952 черепа днес са останали само 58 включително и черепа на войводата Стефан Зинделич. След „Челе кула” ще разгледаме музея и някогашния концентрационен лагер.


ЦЕНИ

Дата
28.03.2015 г.
25.04.2015 г.
23.05.2015 г.
27.06.2015 г.
18.07.2015 г.
12.09.2015 г.
17.10.2015 г.