ЕКСКУРЗИИ
 
 
ПОЧИВКИ
 

Придунавска Сърбия

Придунавска Сърбия
Маршрут: София – Зайечар - Феликс Ромулиана- Долни Милановац- музей „Лепенски вир”–Железни врата-манастир Буково – Неготин - София
Цена от:
135 лв.
2 дни / 1 нощувка
Транспорт: Автобус
Дати: 
 
Принтирай
 
ПРОГРАМА
 
 
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
 
Програма на пътуването:
1-ви ден:
Отпътуване в 7.30 часа от храм-паметник „Ал. Невски”. Преминаване на ГКПП Връшка чука и навлизане в Сърбия. Пристигане в Зайечар. Посещение на Народен музей – Зайчар. Свободно време за обяд в града. Отпътуване за Гамзиград, недалеч от Зайечар, където се намират останките от късноантичната крепост – дворец Феликс Ромулиана. Гай Валерий Максимиан, известен като Галерий, кръщава двореца на майка си. Неговият дворец Ромулиана се нарежда сред грандиозните творения на римската архитектура. На едно възвишение недалеч от двореца се намира гробната могила, където според предположенията самият Галерий е обредно кремиран. Свободно време за неговото разглеждане. Отпътуване за Долни Милановац. Пристигане в хотел „Лепенски вир”. Настаняване. Вечеря. Нощувка.
2-ри ден:
Закуска. По желание /срещу допълнително заплащане/ отпътуване за Комплекс-музей „Лепенски вир”. „Лепенски вир” е един от най-важните археологически обекти в Европа. Датира от 6 500 – 4 500 г. пр. н. е., като това е място на зараждане и развитие на изумителна култура и изкуство. Това е единствената монументална единица, съставена от жилищни и културни селища на праисторически хора, които живеят тук в продължение на 2 000 г. Свободно време за разглеждане. Завръщане в хотела. Обяд. Отпътуване по поречието на Дунав през Национален парк „Джердап“ (Железни Врата) – пролом на река Дунав, който представлява най-голямата речна клисура в Европа. Намира се на границата между Румъния и Сърбия. Кратка фото-пауза на най-красивото място от пътя. Отпътуване по посока Неготин. Попътно посещение на манастир Буково – според една от хипотезите манастирът е строен в периода на царуване на цар Милутин в края на 13- ти и началото на 14-ти век . Свободно време за неговото разглеждане. Отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.


ЦЕНИ

Дата
07.03.2015 г.
25.04.2015 г.
02.05.2015 г.
06.06.2015 г.
19.09.2015 г.
17.10.2015 г.