ЕКСКУРЗИИ
 
 
ПОЧИВКИ
 

Двудневна екскурзия в Одрин

Шопинг в Одрин
Маршрут: София - Одрин - София
Цена от:
95 лв.
2 дни / 1 нощувка
Транспорт: Автобус
Дати: 
 
Принтирай
 
ПРОГРАМА
 
 
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
 
1-ви ден:
Отпътуване от София в 06.00 часа по маршрут София – Пловдив - Хасково - Свиленград. Преминаване на граничните пунктове Капитан Андреево – Капъ куле. Пътуването продължава по посока Одрин. Пристигане в и свободно време за обяд. Настаняване в хотела. Разположен в центъра на града, хотелът предлага лесен достъп до забележителности и исторически места. Разстоянието до джамията Селимие е 1км. Старите базари и магазините са в непосредствена близост.
Туристическа програма в Одрин:
Този красив град е известен с множеството джамии с елегантни куполи и минарета, които разкриват гледки от цялата провинция. Програмата включва: посещение на Музея на медицината, строен преди 520 години и образец на ранносманската архитектура. Комплексът е включвал джамия, имарет, две болници - за телесно и умственоболни, медресе (медицинско училище), основно училище, двоен хамам, кухни, пекарна, хамбари и воденици. Получава наградата за “Най-добър музей на здравето в Европа” през 2004 година. Посещение на най-голямата джамия в Турция - "Селимие". Свободно време за пазар и разходки. Събота е най-подходящия ден за посещение на Одрин и особено за пазар - тогава цените са най-добри и търговците са най-активни. На Синия пазар можете да си купите невероятно турско сирене, халва, прочутите одрински бадемови сладки. В центъра на града, около Старата джамия (от другата страна на Селимие джамия) има много пешеходни улици с магазини, както и безистени с разнообразни щандове. Тук има и много места за хапване. Нощувка.
2-ри ден:
Закуска. Разглеждане на българската църква "Св. Св. Константин и Елена". Свободно време за шопинг в търговски център KIPPA и MARGI OUTLET. Посещение на Мемориал на Балканската война – намира се в една от най-високите части на града, откъдето се открива чудесна панорама. В бившите бункери са подредени военни експонати и трофеи, восъчни фигури пресъздават различни моменти от сраженията и бита на войската, запазени са много стари снимки и документи. Отпътуване за България. Пристигане в София късно вечерта.

ЦЕНИ

Дата Възрастен в двойна стая
17.12.2016 - 18.12.2016 г. 95 лв.