ЕКСКУРЗИИ
 
 
ПОЧИВКИ
 

Двудневна екскурзия в Одрин

Одрин с нощувка
Маршрут: София - Одрин - София
2 дни / 1 нощувка
Транспорт: Автобус
 
Принтирай
 
ПРОГРАМА
 
 
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
 
1-ви ден:
Отпътуване от София в 06:00 часа по маршрут: София–Пловдив-Хасково–Свиленград. Преминаване на граничните пунктове Капитан Андреево–Капъ куле. Пътуването продължава по посока Одрин. След пристигането в града ще имаме време за шопинг, разглеждане на забележителности и обяд.
Туристическа програма в Одрин:
Този красив град е известен с множеството джамии с елегантни куполи и минарета, които разкриват гледки от цялата провинция. Програмата включва: посещение на най-голямата джамия в Турция - "Селимие". Разглеждане на българската църква "Св. Константин и Елена". Събота е най-подходящия ден за посещение на Одрин и особено за пазар - тогава цените са най-добри и търговците са най-активни. На Синия пазар можете да си купите невероятно турско сирене, халва, прочутите одрински бадемови сладки. В центъра на града, около Старата джамия (от другата страна на Селимие джамия) има много пешеходни улици с магазини, както и множество безистени с разнообразни щандове. Тук има и много места за хапване. Свободно време за шопинг в търговски център KIPPA, MARGI или в Новия MALL ERASTA с повече от 120 магазина.
Нощувка
2-ри ден:
Закуска в хотела. При желание на групата посещение на Мемориал на Балканската война – намира се в една от най-високите части на града, откъдето се открива чудесна панорама. В бившите бункери са подредени военни експонати и трофеи, восъчни фигури пресъздават различни моменти от сраженията и бита на войската, запазени са много стари снимки и документи.
При желание на група посещение на Музея на медицината, строен преди 520 години. Комплексът е образец на ранносманската архитектура, намира се извън града и е включвал джамия, имарет, две болници - за телесно и умственоболни, медресе (медицинско училище), основно училище, двоен хамам, кухни, пекарна, хамбари и воденици. Получава наградата за “Най-добър музей на здравето в Европа” през 2004 година.
Отпътуване за България. Пристигане в София късно вечерта.