ЕКСКУРЗИИ
 
 
ПОЧИВКИ
 

Предколеден шопинг в Одрин

Чорлу и Одрин с нощувка
Маршрут: София-Чорлу-Одрин-София
2 дни / 1 нощувка
Транспорт: Автобус
Дати: 
 
Принтирай
 
ПРОГРАМА
 
 
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
 
1-ви ден:
Отпътуване от София в 05:00 часа по маршрут: София–Пловдив-Хасково–Свиленград. Преминаване на граничните пунктове Капитан Андреево–Капъ куле. Пътуването продължава по посока Чорлу. Пристигане в града и време за шопинг.
Чорлу има над 250 хил. жители и се слави със силната си шивашка и кожарска промишленост. Много фабрики в района шият за световноизвестни марки и изработват дънкови облекла, кожи, килими, спално бельо и много други. В търговските центрове и моловете в града се намират техни представителни магазини - Nike, Urban Play, Colin’s, Oxxo, Levi’s, Mavi Jeans, U.S. Polo, Koton, Defacto, Nike, Adidas, LC Waikiki, Madame Coco, Pierre Cardin, ADL, Inci, Derimod, Desa, Herry, Penti, Boyner, English Home, LTB. В града се намира и магазин на фабрика TАЧ за изключително качествени и на страхотни цени спално бельо, халати за баня, покривки, готови пердета, детски комплекти и мн. други.
Отпътуване за Одрин. Настаняване в хотел в централната част на града. Разходка с екскурзовод и възможност за посещение на най-голямата джамия в Турция - "Селимие", която вечер е особено красива и богато осветена. Около Старата джамия (от другата страна на Селимие джамия) има много пешеходни улици с магазини, множество безистени с разнообразни щандове и много места за хапване. Свободно време. Нощувка.

2-ри ден:
Закуска. Свободно време за шопинг в търговски център KIPPA, MARGI или в новия MALL ERASTA с повече от 120 магазина. Възможност за посещение на Борсата в града - търговска зона с приемливи ниски цени за перилни препарати, маслини, зехтин, баклава, локум, пишмание и др.
Посещение на българската църква „ Св. Константин и Елена”.
При желание на групата при отпътуване от Одрин можем да посетим Музея на медицината, строен преди 520 години. Комплексът е образец на ранносманската архитектура, намира се извън града и е включвал джамия, имарет, две болници - за телесно и умственоболни, медресе (медицинско училище), основно училище, двоен хамам, кухни, пекарна, хамбари и воденици. Получава наградата за “Най-добър музей на здравето в Европа” през 2004 година.
Отпътуване за България следобед. Пристигане в София късно вечерта.