ЕКСКУРЗИИ
 
 
ПОЧИВКИ
 

Други дестинации

Лято 2019 в Дуръс 7 нощувки -Ранни записвания
Маршрут: София - Дуръс - София
8 дни / 7 нощувки
Транспорт: Автобус
 
Принтирай
 
ПРОГРАМА
 
 
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
 
ПРОГРАМА:
  • 1 ден. 06:00 ч. Отпътуване от София пл. Александър Невски по маршрут София - Кюстендил - Гюешево – Крива паланка - Скопие - Струга – ГКПП Кафасан – Елбасан - Дуръс. Дневен преход. Късно следобяд пристигане и настаняване в хотелa. Вечеря. Нощувка.

  • 2 ден.Свободно време за плаж и допълнителни екскурзии.Вечеря. Нощувка

  • 3 ден. Свободно време за плаж . Следобяд – Трансфер до центъра на град Дуръс:
Възможност да се насладите на едно „експресо Корто“, да разгледате центъра и кокетните магазинчета за сувенири. /срещу допълнително заплащане/
Нощувка.

  • 4 ден . Свободно време за плаж или: 09:00 ч. Екскурзия до Тирана и Круя / срещу допълнително заплащане /
Историческият град Круя, родното място на националния герой на Албания Георги Кастриоти – Скендербег, разположен на хълм на 600 м. надморска височина. Посещение на градската крепост, в която са разположени: музея на Скендербег - национален герой на Албания и Етнографския музей, разходка из традиционната чаршия – калдъръмена уличка с автентични дървени сгради, предлагащи ръчно изработени сувенири и спомени от миналото на страната.
Следобяд посещение на столицата Тирана – сърцето на Албания. Основан през 1614 г., градът в момента се развива с бързи темпове, има съвременна архитектура и предлага на своите гости сърдечно гостоприемство. Пешеходна обиколка на града: централния площад „Скендербег“, сградите на държавните министерства в стил италиански фашизъм от 1937 г., Джамията „Етхем Бей“ с часовниковата кула, Националната художествена галерия, Президентството, площад Майка Тереза.

  • 5 ден . Свободно време за плаж. Нощувка.

  • 6 ден.Свободно време за плаж или: 13:00 ч. Екскурзия до Берат / срещу допълнително заплащане /
Берат е град на повече от 2000 години, вплел в себе си източната и западната култура, традиции и облик. Градът е гордостта на албанската архитектура, а от 2008 г. е и част от световното природно и културно наследство на ЮНЕСКО. Берат е идеалният пример за традиционната за Албания религиозна хармония.
През своята хилядолетна история градът влиза и в пределите на Първото и Второто българско царство.
Разделен е на 3 махали – Горица, Мангалем и Кала. Най-популярната забележителност на Берат е градската крепост, която е уникална по своята същност, имайки предвид, че и до днес е обитаема. В нейните очертания се намират останките на 20 византийски църкви. Посещение на реставрираната катедралата „Св. Никола“, в която се намира музея на иконографа Онуфри, най-известния албански зограф от 16 век. Разходка в старинния квартал Мангалем, известен с традиционните стари къщи, накацали по склонна над река Осъм, чийто фасади образуват популярната панорама на Берат, от която идва и прозвището на града – „Града на плаващите прозорци“
  • 7 ден .Свободно време за плаж. Нощувка.
  • 8 ден .Свободно време за плаж. Нощувка.
  • 9 ден.Освобождаване на стаите до 09:00 ч. и отпътуване за България с кратък престой в Охрид за самостоятелно разглеждане и разходка и пристигане в София късно вечерта.