ЕКСКУРЗИИ
 
 
ПОЧИВКИ
 

Други дестинации

Почуствай Словения
Маршрут: Загреб - Птуй - Марибор - Любляна - езерото Блед - пещерата Постойна яма - Ново место
Цена от:
460 лв.
5 дни / 4 нощувки
Транспорт: Автобус
Дати: 
26.06.2019 г.,  21.09.2019 г.
 
Принтирай
 
ПРОГРАМА
 
 
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
 
Дати на отпътуване:
  • 24.05.2019; 26.06.2019; 21.09.2019

Възможност за отпътуване от района на Бургас, Сливен, Стара Загора, Пловдив и Пазарджик. Необходима е предварителна заявка, потвърждава се при желаещи 15 души. Услугата е с допълнително заплащане: от Бургас 55 лева; от Сливен – 45 лева; от Стара Загора – 35 лева; от Пловдив – 30 лева, от Пазарджик - 25 лева. Посочените цени са за двупосочен трансфер.

1 ДЕН /СОФИЯ - ЗАГРЕБ/
Отпътуване в 06.00ч. от паркинга пред стадион „Васил Левски” в София. Пътуване по маршрут: София - Белград - Загреб. Пристигане в Загреб в късния следобяд. Панорамна обиколка и пешеходна разходка в хърватската столица: площад Бан Йосип Йелачич, Катедралата, площад Каптол, улица Илица, Горни град, църквата Св.Марк. Настаняване в хотел в / в района на Загреб. Нощувка.

2 ДЕН /ЗАГРЕБ - ПТУЙ - МАРИБОР - ЛЮБЛЯНА /
Закуска. Отпътуване за Словения. Пристигане в Птуй: пешеходна разходка в централната част: Францисканският манастир, площад Местни, сградата на Кметството, площад Словенски, Часовниковата кула, ректорската църква Св.Юри. Отпътуване за Марибор. Пешеходна разходка в центъра на града: Главни търг, Колоната на Чумата, площада на Свободата, Катедралата Майка на Милосърдието, Мариборски град. Отпътуване за Любляна. Настаняване в хотел в / в района на Любляна.
Вечеря. Нощувка.

3 ДЕН / ЛЮБЛЯНА - БЛЕД - ЛЮБЛЯНА/
Закуска. Отпътуване за алпийския курорт Блед известен със своето кристално чисто езеро с изумрудени води. Езерото се е образувало преди 14 000 г. при падане на глетчер от Алпийските върхове в долината. Посещение на средновековния замък на Блед построен върху скала извисяваща се на 100 метра над езерото. Замъкът е дарен през 1004г. от германския император Хенрк II на епископ Албуин от Брихен. Връщане в Любляна. Пешеходна туристическа програма в центъра на града: Катедралата Св.Николай, Кметството, фонтан Робба, Централния пазар, Тройния мост, площад Прешернов, църквата Св.Франциск. Свободно време за самостоятелна разходка, желаещите могат да се качат до крепостта Люблянски град.
Вечеря. Нощувка.

4 ДЕН /ЛЮБЛЯНА - или по желание екскурзия до пещерата ПОСТОЙНА ЯМА и замъка ПРЕДЯМА*/
Закуска. Свободно време в Любляна или по желание екскурзия до природния феномен пещерата Постойна яма и замъка Предяма.
Пещерата Постойна е най-известната пещера в света. Тя е най-важната туристическа атракция на Словения и един от най-големите карстови паметници в света. C. Това е единственото място в света, където подземният пейзаж може да бъде видян чрез обиколка с електрически влак. Фантастичната мрежа от тунели, пасажи, галерии и зали, удивителното разнообразие от карстови форми, както и лесния достъп със сигурност са основните причини за популярността на пещерата и нейния голям брой посетители. За посещението й имате нужда от яке и топли обувки, температурата е 10 °
Посещение на замъка Предяма - царуващ над околния район, недалеч от пещерата Постойна, в идиличното селце Предяма. Тази великолепна, мистериозна и непревземаема крепост вече повече от 800 години е кацнала върху вертикална 123-метрова скала. Запазения пещера-замък ще ви запознае с уникалната строителна техника и изобретателност на хората от Средновековието, които са търсели безопасно убежище и са го намерили точно на входа на пещерата.
Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

5 ДЕН /ЛЮБЛЯНА - НОВО МЕСТО - СОФИЯ/
Закуска. Отпътуване за Ново Место. Пешеходна разходка старата градска част. Престой около 1 час. Отпътуване за България. Пристигане в София късно през нощта.