ЕКСКУРЗИИ
 
 
ПОЧИВКИ
 

Пътувания за колективи

КЕЧКЕМЕТ - БРАТИСЛАВА – ПРАГА - БЕЗ нощни преходи
Маршрут: София - Кечкемет - Братислава - Прага - Кечкемет - София
Цена от:
490 лв.
5 дни / 4 нощувки
Транспорт: Автобус
Дати: 
 
Принтирай
 
ПРОГРАМА
 
 
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
 
Маршрут на пътуване:
София – Кечкемет - Братислава – Прага – Кечкемет – София

Едни наричат чешката столица „Златна Прага”, други – „Градът на 100-те златни кули”, макар че са… 550! Но малцина знаят, че повече от 40 години на пражкия герб е изписано определението „Майката на градовете”.

За Прага няма слаб и силен сезон. Целогодишно тук се стича поток от туристи, привлечени от очарованието на града, от жизнения му дух, който винаги е бил запазена марка, от славното минало, запечатано през вековете в многобройните исторически паметници от различни епохи. От романтиката на Старе место, Мала страна, крайбрежието на Вълтава и други подобни кътчета в града, които радват влюбените. И естествено – бирариите, където е истинско удоволствие да отпиваш в приятна компания от пенливата течност, на която чехите са големи, ама наистина големи майстори.

ПРИМЕРНА ПРОГРАМА:
1 – ви ден:
В 6:00 часа отпътуване от София в посока ГКПП Калотина – Кечкемет (около 700 км.). Пристигане в Кечкемет - Бароковата "столица" на Европа - архитектурното чудо град Кечкемет. Настаняване в хотел Boutique Hotel Centar, Kecskemét или подобен. Свободно време. Нощувка.
2 – ри ден:
Закуска. Отпътуване за Словакия (Кечкемет – Братислава – около 300 км). Кратка примерна разходка в Братислава: Старо место – тук се намира гигантският излъскан до снежно бяло дворец, който някога е бил резиденция на унгарските крале. Днес в красивата сграда се помещават държавните учреждения на Словакия; Братиславски Храд, Катедралата Св. Мартин - разположена на западната граница на стария град на Братислава. Тя е най-голямата, най-изящната и най–старата църква в града. В последните години е била използвана за коронации от кралство Унгария. Отпътуване за Чехия (Братислава – Прага – около 350 км)- страна вярна на традициите си, с оживената и достолепна Прага и с провинциалните старинни градове, с Бохемския кристал и музиката на Дворжак, с анекдотите на Швейк и сянката на Валцлав Хавел, привлича любители на културни забележителности и архитектурни шедьоври, на най- вкусната бира в света и пражката шунка. Пристигане в чешката столица.
Настаняване в Best Western Amedia Praha. Нощувка.

3 – ти ден:
Закуска. От площад Храдчани започва пешехпдният тур с местен екскурзовод на български език. Ще раздадем слушалките и се тръгва пешеходно (времетраене на пешеходният тур – около 3 часа).
Срещу доплащане - Разходка с корабче с вкл. бюфет за обяд/вечеря (Цена: 23 евро/ човек, в цената не са вкл. напитки).
Свободно време. Нощувка.

4 – ти ден:
Закуска. Отпътуване за Kечкемет, Унгария (около 600 км). Настаняване в Boutique Hotel Centar, Kecskemét или подобен. Свободно време. Нощувка.

5 – ти ден:
Закуска. Отпътуване за България (около 700 км). Пристигане в София късно вечерта.