ЕКСКУРЗИИ
 
 
ПОЧИВКИ
 

Пътувания за колективи

Екскурзия до Будапеща
Маршрут: София - Будапеща
4 дни / 2 нощувки
Транспорт: Автобус
 
Принтирай
 
ПРОГРАМА
 
 
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
 
Автобусна екскурзия - Будапеща
4 дни / 2 нощувки

ПРИМЕРНА ПРОГРАМА:

1 Ден: София – Будапеща ≈ 780 км.
Отпътуване в 20.00 ч. от София, за Унгария - нощен преход. Транзитно пътуване през Сърбия. Възможно е отпътуване в 5-6 часа сутринта, но се губи целия ден.
2 Ден: Будапеща
Пристигане в Будапеща. Свободно време за кафе и закуска. Панорамна автобусна обиколка с местен екскурзовод на Будапеща - град, който днес обединява историческите градове Буда и Пеща, разположени на двата бряга на река Дунав. Обиколката включва: преминаване по верижния мост Сечени, спирка на Рибарските бастиони и при сградата на Парламента, считан за най-красивия в Европа. Това е една от най-старите сгради в града, която продължава да изпълнява своите законодателни функции и до днес. Разходка по улица Ваци – най-красивата улица на Будапеща. Настаняване в хотел. Свободно време или по желание разходка с корабче по р. Дунав (с допълнително заплащане 15 – 20 евро за възрастен).
Нощувка.
3 Ден: Будапеща
Закуска. Свободно време в Будапеща за посещение на музеи по интереси и шопинг.
По желание срещу допълнително заплащане:
Вариант 1: полудневна екскурзия до Сентендре - (с допълнително заплащане - 10 лева/турист). Сентендре е изключително живописен град, кръстен на Св. Андрей, с барокови къщи, сръбски православни църкви, средиземноморска атмосфера, известен още като Града на марципана, посещение на Музея на Марципана и Музея на Коледата.

Или Вариант 2: целодневна екскурзия до Вишеград и Сентендре - (с допълнително заплащане – 35 лева при мин. 30 туристи).. Вишеград е старата столица на Унгария. Днес се пази крепост от римско време, която унгарските крале също обитават. Сентендре е малко градче, основано от сръбски градинари. Тук ще се потопите в неповторимия колорит на старинните дунавски градчета, можете да посетите множество сладкарници, ресторанти, бутици и сувенирни магазини. В Сентендре също има музей на марципана. Към него ще имате възможност да посетите работилница и магазин, който предлага множество марципанени изкушения. В сладкарницата, която се намира в непосредствена близост, можете да опитате унгарския десерт Шамлой галушки и други произведения на унгарските майстори сладкари.
Връщане в Будапеща. Нощна панорамна обиколка на града. Нощувка.
4 Ден: Будапеща – София ≈ 780 км.
Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София късно вечерта.