ЕКСКУРЗИИ
 
 
ПОЧИВКИ
 

Пътувания за колективи

СПА УИКЕНД В ПЛАНИНСКИЯ КУРОРТ ЛУТРАКИ ПОЗАР, ГЪРЦИЯ
Маршрут: София
3 дни / 2 нощувки
Транспорт: Автобус
 
Принтирай
 
ПРОГРАМА
 
 
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
 
Спа укикенд в планинския курорт Лутраки Позар, Гърция

СПА ХОТЕЛ „ЧЕТИРИ СЕЗОНА” ***+


Хотел 4 EPOXES ***+ , Лутраки, Гърция - този хотел е идеално място за релаксация и възстановяване. Намира се в красивия планински район Лутраки-Аридая, на около 400 километра от София.
Хотелът разполага с закрит отопляем плувен басейн и турска баня. Настаняването е в 4 вида стаи с индивидуален дизайн и обстановка, отразяваща един от годишните сезони. Всички стаи имат камина и луксозен интериор. Предимство на хотела е неговото превъзходно местоположение - само на около 3 километра от реката.
СПА центърът на курорта Лутраки се намира се на 390 метра надморска височина и еразположен на площ от 75 кв. м. Водите от шест минерални извора с различна температура се събират заедно, за да образуват естествена река с невероятни естествени водопади. Едната половина от реката е със студена вода, а другата половина от водите на реката са с температура 37 градуса и цялото това чудо на природата тъне сред оазис от зеленина на окръжаващата го гора.


Програма на пътуването:
Първи ден
В 7.00 часа отпътуване от София. Преминаване през ГКПП Кулата и Промахон в посака езерето Керкини. Езерото е разположено между планините Беласица (Керкини) и Круша, в северната част на Серското поле, днес е обявено за един от националните паркове в Гърция, изключително богато с живота във и около водите си. В района са регистрирани над 300 вида птици, голям брой от които са редки или застрашени от изчезване видове. Най-ярките представители на птичия свят в езерото Керкини са фламингото, пеликаните и кормораните. Свободно време за обяд или възможност за разходка с лодка в езерото Керкини (за пълноценно наблюдение на птиците се препоръчва носенето на бинокъл или друго приспособление).
Отпътуване в посока планината Каймакчалан и курорта Лутраки позар, който местните хора наричат градините на рая. Настаняване в СПА хотел „Четири Сезона“ http://www.4-epoxes.gr/. Вечеря. Нощувка.
Втори ден
Закуска. Свободно време за Спа развлечения или по желание срещу допълнително заплащане екскурзия до град Едеса или още наречен в миналото от цар Самуил град – Воден. Едеса привлича хиляди туристи с прекрасните си водопади. По желение срещу допълнително заплащане гръцка вечер с жива музика в местна таверна. Нощувка.
Трети ден
Закуска. Свободно време за ползване на Спа центъра. Преди обяд отпътуване за Солун. Кратко свободно време в града. Отпътуване за София. Пристигане вечерта.