ЕКСКУРЗИИ
 
 
ПОЧИВКИ
 

Екскурзии 1 ден - атракциони

СЕЛО ЧАВДАР
Маршрут: София - Чавдар - София
1 ден
Транспорт: Автобус
 
Принтирай
 
ПРОГРАМА
 
 
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
 
СПОРТНО УВЕСЕЛИТЕЛЕН КОМПЛЕКС - СЕЛО ЧАВДАР

Село Чавдар е наследник на най-старото население, открито от учените в Средногорието. Намира се в Златишко-Пирдопската котловина, на 70км от София. Селото е приказно... като картинка от бъдещето.

В КАМЕННАТА ЕРА:
Внимание, внимание - мисия търсач! Човек от каменната ера някъде е скрит... (На отбори ще се разделим и с карти в ръка ще тръгнем по неговата следа!) Към миналото ще се върнем, в древни хора ще се превърнем. Ще бъдем хора от каменната ера, в дом от кал и глина, а не в гарсониера. Разглеждане на неолитното селище.
ПАРАКЛИС "СВЕТА ПЕТКА":
Разположен на възвишение над селото, най-красивото място за снимка на цялата група!
СПОРТ:
Футбол, волейбол, състезателни игри - кой ще победи и на първо място ще се нареди!
ПИКНИК:
Време за пикник и сладки приказки! /Храна не е включена в офертата, учениците трябва да имат осигурена такава. За групи от детски градини тя се подсигурява от детското заведение/.
ВЪЖЕНА ГРАДИНА /за групи от училища/:
Ще се катерим, ще полетим, ще си висим - на горски пейзажи ще се насладим! Обезопасени и с нужната екипировка, под ръководството на екип от симпатични младежи, децата ще се забавляват в уникална въжена градина!
КАТЕРАЧИ /за групи от училища/:
Внимание, внимание - стената за катерене е прекрасна! Различна трудност, неочаквани препятствия, напълно безопастно !
ВЪЖЕЛАНДИЯ /за групи от детски градини/:
Топка шарена ще намерим и през нея ще се покатерим.
ФОЛКЛОРЕН ЦЕНТЪР /по желание, входната такса се заплаща допълнително на място – 2 лв./дете/:
Ето тук сега, влизаме едва и откриваме пред нас свят на цвят и пъстрота. Интерактивно представяне на историята в с. Чавдар с игри и закачки. Ще се запознаем с красотата на шевиците, ще разберем що е то „черга”. Колелото на живота, ще завъртим и в историята на с. Чавдар ще се пренесем. Как е багрена вълната, какви песни са се пеели (автентични записи на фолклорни песни, предоставени от БАН) и какви предмети в бита са се ползвали.