ЕКСКУРЗИИ
 
 
ПОЧИВКИ
 

Пътувания за колективи

Романтичната Венеция
Маршрут: София - Венеция - езерото Гарда, Сирмионе - Верона - София
5 дни / 3 нощувки
Транспорт: Автобус
 
Принтирай
 
ПРОГРАМА
 
 
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
 
Екскурзия - Романтичната Венеция

Маршрут: София - Венеция - езерото Гарда, Сирмионе - Верона - София

1 ДЕН / България - Италия
Отпътуване от София вечерта по посока Италия. Транзитно преминаване през Сърбия, Хърватска и Словения (около 1200 км).

2 ДЕН / Лидо ди Йезоло, Италия
Пристигане около обяд в Лидо ди Йезоло. При възможност настаняване веднага в хотел в Лидо ди Йезоло. Свободно време за почивка, разглеждане на курорта и плаж. Вечеря. Нощувка в хотел Serenella, Лидо ди Йезоло.

3 ДЕН / Лидо ди Йезоло – Венеция - Мурано - Бурано
Закуска. Ранно отпътуване за Пунта Сабиони, откъдето се вземат корабчетата до Венеция - най-романтичния град в света, седалище на средновековната Република Серенисима, една от най-развитите европейски държави в периода XI–XVII в. Туристическа програма във Венеция: Мостът на въздишките; площад Сан Марко със сградите на Прокурациите – най-елегантния салон на Европа, според Наполеон; Двореца на Дожите; Базиликата „Сан Марко” с мощите на Св. Ев. Марк, покровител на града; Часовниковата кула. Разглеждане на сградите отвън. Кратко свободно време за снимки и обяд. Пешеходна разходка по едни от най-романтичните улици на Венеция до магазин за сувенири и покрития мост „Риалто” – намиращ се в едноименния квартал, средновековната търговска зона на Венеция.
Програмата описана тук се минава пеша. При ваше желание, в свободното си време (или ако екскурзоводът предвиди такова), можете да посетите обектите и отвътре. Цените са най-накрая в офертата. Обиколката на Венеция е предвидена с продължителност 3-4 часа.

Отпътуване с корабче за о-в Мурано, където се изработват предмети от прочутото венецианско стъкло и посещение на работилница за ръчна изработка на венецианско стъкло, после продължаваме към живописният о-в Бурано – известен с разноцветните си къщи, изящните дантели и др. ръчни изделия в стил “мерлето”. Отплаване обратно за пристанището Пунта Сабиони. Връщане в хотела в Лидо ди Йезоло. Нощувка.

4 ДЕН / Лидо ди Йезоло – езерото Гарда, Сирмионе - Верона
Закуска и ранно отпътуване за целодневна екскурзия до езерото Гарда и перлата на крайбрежието му - град Сирмионе и Верона. Разглеждане на Сирмионе и средновековния замък Скалигер. Разходка с моторна лодка в прозрачните води на езерото /приблизително 30 мин./ около полуострова за разглеждане на външните крепостни стени, термалните извори и др. Свободно време, за да се насладите на завладяващите гледки, време за похапване и разходка.
Отпътуване за Верона: обиколка на града на влюбените - амфитеатъра Арена ди Верона, къщата на Жулиета, площад Ербе, ренесансовата Пиаца Бра, стария портал, улица Маццини. Свободно време. Отпътуване за обратно за Лидо ди Йезоло. Нощувка.

5 ДЕН / Италия - България
Закуска. Ранно отпътуване за България. Пристигане късно вечерта.

Цената е валидна при мин. 45 пълноплащащи възрастни. При промяна на броя на пътуващите до мин. 40 човека предлагаме доплащане от 20 лв. на човек с цел осъществяване на екскурзията.